Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinhuis in Amsterdam

Tuin Park Landgoed

Oranje Nassaulaan 10
1075AN Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1925


Beschrijving van Tuinhuis

Inleiding Behorend bij (de op zichzelf niet te beschermen) villa aan Oranje Nassaulaan nr.10 een TUINHUIS in Amsterdamse School-stijl van C.J. Blaauw ten behoeve van A. von Saher Crone uit 1925, gelegen in de punt van de achtertuin aan de Koningslaan. Omschrijving Stenen - deels gepotdekseld - tuinhuis op driehoekige grondslag met deels open ruimte onder afdak steunend op houten kolommen gebouwd tegen een gemetselde afscheidingsmuur van de achtertuin. Tuinhuis voorzien van zadeldak met leien. Het hout is geschilderd in een gele en donkergroene tint. Waardering Tuinhuis van architectuurhistorisch belang vanwege fraai gedetailleerde vormgeving en kleurstelling in Amsterdamse School-stijl en vanwege de ligging in het enige in Amsterdam gerealiseerde villapark. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 505220
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinhuis in Amsterdam

Linkerdeel van een geschakelde drievoudige villa

Emmaplein 2
Amsterdam
Inleiding In 1911 tot stand gekomen linkerdeel (Z.) van een geschakelde drievoudige VILLA. Ontworpen in rationalistische trant door J.F. St..

Middendeel van een geschakelde drievoudige woonvilla

Emmalaan 10
Amsterdam
Inleiding In 1911 tot stand gekomen middendeel van een geschakelde drievoudige WOONVILLA ontworpen in de trant van H.P. Berlage door J.F. S..

Rechterdeel van een geschakelde drievoudige villa

Emmalaan 8
Amsterdam
Inleiding In 1911 tot stand gekomen rechterdeel (N.) van een geschakelde drievoudige WOONVILLA, ontworpen in de trant van H.P. Berlage door..

Rechterdeel van dubbele vila

Emmalaan 9
Amsterdam
Inleiding In 1911 door J.F. Staal jr. in Rationalistische-trant opgetrokken rechterdeel en haaks gelegen zijde van DUBBELE VILLA op de hoek..

Linkerdeel van dubbele villa

Emmalaan 7
Amsterdam
Inleiding In 1911 in rationalistische-trant opgetrokken linkerdeel van DUBBELEVILLA op de hoek van Emmalaan en Emmaplein naar een ontwerp v..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinhuis in Amsterdam