Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boothuis en tuinhuis in Amsterdam

Gebouw

Cornelis Schuytstraat 74
1071JL Amsterdam
Noord Holland


Beschrijving van Boothuis en tuinhuis

Omschrijving BOOTHUIS en TUINHUIS gelegen aan het Noorder-Amstelkanaal en aan de uiterste westgrens van de tegenwoordige tuin van het pand Cornelis Schuytstraat 74. Het westelijke deel bestaat uit het boothuis. De toegang hiertoe ligt aan de westzijde. Het venster met vier lichtopeningen is nu dichtgetimmerd. Het rechterdeel van het boothuis is iets hoger opgetrokken en heeft een klein venster. Het geheel wordt gedekt door een plat dak. Het boothuis is op te vatten als een aanbouw tegen de bestaande kademuur. Het oostelijke deel bestaat uit een zeszijdig tuinhuis dat voor de helft is uitgebouwd buiten de kademuur. Houten kozijnen met twaalfruits ramen. Brede zinken uitkragende lijst, tentdak met shingles en zinken of loden piron. De toegang met kleine trap tot het tuinhuis ligt aan de tuinzijde. Een tweede trap leidt naar een aan de waterzijde gelegen klein terras. Vanaf het terras is door een poortje in de borstwering een aangemeerde boot bereikbaar. Waardering Boothuis en tuinhuis van architectuurhistorisch en typologisch belang, alsook van belang als functioneel onderdeel van het complex Cornelis Schuytstraat 72/J.J. Viottastraat 31. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 504725
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boothuis en tuinhuis in Amsterdam

In oranje-rode baksteen opgetrokken dubbele villa met drie bouwlagen

Cornelis Schuytstraat 72
Amsterdam
Omschrijving In oranje-rode baksteen opgetrokken dubbele VILLA met drie bouwlagen, architect F.A. Warners. Het geheel is gebouwd op een sam..

Garage in rode baksteen op rechthoekig grondplan en gedekt door een plat dak

Cornelis Schuytstraat 72
Amsterdam
Omschrijving Een in rode baksteen gemetselde GARAGE op rechthoekig grondplan en gedekt door een plat dak. Aan de noordzijde een dubbele ope..

Vier geschakelde eengezinswoningen

Cornelis Schuytstraat 69
Amsterdam
Inleiding Deel van op de hoek van Cornelis Schuyt- en Hacquartstraat op een L-vormig terrein opgetrokken vier geschakelde EENGEZINSWONINGEN..

Dubbele villa

J.J. Viottastraat 33
Amsterdam
Inleiding In 1925-1926 tot stand gekomen dubbele VILLA. De opdracht tot de bouw werd verleend door W. den Tex - Bondt. De architect was F.A..

Vier geschakelde eengezinswoningen met houten tuinhek

Cornelis Schuytstraat 67
Amsterdam
Inleiding Deel van op de hoek van Cornelis Schuyt- en Hacquartstraat op een L-vormig terrein opgetrokken vier geschakelde EENGEZINSWONINGEN..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boothuis en tuinhuis in Amsterdam

Foto's (2)