Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Garage in rode baksteen op rechthoekig grondplan en gedekt door een plat dak in Amsterdam

Gebouw

Cornelis Schuytstraat 72
1071JL Amsterdam
Noord Holland


Beschrijving van Garage in rode baksteen op rechthoekig grondplan en gedekt door een plat dak

Omschrijving Een in rode baksteen gemetselde GARAGE op rechthoekig grondplan en gedekt door een plat dak. Aan de noordzijde een dubbele openslaande garagedeur met getraliede openingen en zwaar smeedijzeren geheng. Boven het metselwerk een breed houten fries met al dan niet getraliede vensters met zesruits tuimelramen, uitkragende blokken en lijst. Aan de zuidzijde een lagere uitbouw met houten toegangsdeur en gemetselde steunbeer. Oorspronkelijk bood deze uitbouw ruimte aan een fietsen- en berghok. Tevens was buiten een kleine ruimte ingericht als zandbak. Aan de oostgevel een paraboolvormige baksteendecoratie waarin opgenomen een vrijwel op het maaiveld rustende vis of draak als bronfiguur. Onder de kop een ondiepe vergaarbak voor het water. Oorspronkelijk was hieromheen, begrensd door uiterste zijden van de parabool, een bassin. Waardering Garage met uitbouw en bron van architectuurhistorisch en typologisch belang, alsook van belang als functioneel onderdeel van het complex Cornelis Schuytstraat 72/J.J. Viottasstraat 31. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 504717
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Garage in rode baksteen op rechthoekig grondplan en gedekt door een plat dak in Amsterdam

In oranje-rode baksteen opgetrokken dubbele villa met drie bouwlagen

Cornelis Schuytstraat 72
Amsterdam
Omschrijving In oranje-rode baksteen opgetrokken dubbele VILLA met drie bouwlagen, architect F.A. Warners. Het geheel is gebouwd op een sam..

Boothuis en tuinhuis

Cornelis Schuytstraat 74
Amsterdam
Omschrijving BOOTHUIS en TUINHUIS gelegen aan het Noorder-Amstelkanaal en aan de uiterste westgrens van de tegenwoordige tuin van het pand ..

Dubbele villa

J.J. Viottastraat 33
Amsterdam
Inleiding In 1925-1926 tot stand gekomen dubbele VILLA. De opdracht tot de bouw werd verleend door W. den Tex - Bondt. De architect was F.A..

Vrijstaande villa

Cornelis Schuytstraat 65
Amsterdam
Inleiding In 1918-1919 in zakelijk-expressionistische trant gebouwde, vrijstaande VILLA. In opdracht van S.R. Klatte ontworpen door de arch..

Vier geschakelde eengezinswoningen met houten tuinhek

Cornelis Schuytstraat 67
Amsterdam
Inleiding Deel van op de hoek van Cornelis Schuyt- en Hacquartstraat op een L-vormig terrein opgetrokken vier geschakelde EENGEZINSWONINGEN..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)