Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Winkelpand van de bonneterie in Amsterdam

Woonhuis

Rokin 140
1012LE Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1905


Beschrijving van Winkelpand van de bonneterie

WINKELPAND van de Bonneterie, in het eerste decennium van de 20e eeuw door A. Jacot en W. Oldewelt opgetrokken in de trant van het toentertijd opkomende, bij de 2e helft van de 17e eeuw en de 18e eeuw aansluiting zoekende traditionalisme, met rustige, door een balustrade bekroonde en van een balcon en door een omlijsting geaccentueerde ingangstravee voorziene zandstenen gevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 5024
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Winkelpand van de bonneterie in Amsterdam

Aardig gecomponeerd hoekpand in neo-gotische en renaissance vormen, met twee trapgevels, een beeld onder baldakijn, een gebeeldhouwd fries en een tore ..

Kalverstraat 190
Amsterdam
Aardig gecomponeerd hoekpand (1891, door G.A.Zeeman) in neo-gotische en renaissance vormen, met twee trapgevels, een beeld onder baldakijn, ..

Pand met gevel onder rechte lijst

Kalverstraat 194
Amsterdam
Pand met gevel onder rechte lijst (XIX A). Empire roedenverdeling. (Op gezamenlijke moderne pui met nr 194).

Pand met gevel onder bijzondere, grote zandstenen top in de vorm van een halsgevel met gedeelde vleugelstukken, volutenafdekking en ornament om het zo ..

Kalverstraat 181
Amsterdam
Pand met gevel onder bijzondere, grote zandstenen top in de vorm van een halsgevel met gedeelde vleugelstukken, volutenafdekking en ornament..

Pand met rechte lijst. Zeer verbouwd en van een nieuw dak voorzien huis

Kalverstraat 179
Amsterdam
In de kern 18e eeuws, in de 19e- en 20e eeuw zeer verbouwd en van een nieuw dak voorzien huis, waarvan de gevel wordt beƫindigd door een re..

Pand met gevel onder rechte lijst met - ten dele gladde gebogen - triglyfen

Kalverstraat 186
Amsterdam
Pand met gevel onder rechte lijst met - ten dele gladde gebogen - triglyfen (XVIII A ?). Vormt de middenrisaliet van de groep 184-186-188.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)