Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kosterswoning in Medemblik

Kerkelijk Gebouw

Ridderstraat 3
1671CS Medemblik
Noord Holland

Bouwjaar: 1904


Beschrijving van Kosterswoning

Op rechthoekig grondplan ten ZW van de Rooms Katholieke St. Martinuskerk gebouwde KOSTERSWONING. De kosterswoning is onderkelderd en bestaat uit één bouwlaag onder zadeldak met zwarte kruispan. De kosterwoning kwam waarschijnlijk samen met de kerk gereed in 1904. Het muurwerk is opgetrokken in rode baksteen, de geveltop aan de voorzijde heeft houten vakwerk met daartussen metselmozaïek. De lekdorpels zijn uitgevoerd in roodgeglazuurde baksteen. Het pand heeft merendeels zesruits vensters die in de voorgevel zijn geplaatst onder getoogde spaarvelden met metselmozaïek. De voordeur, een paneeldeur met glaspanelen, bevindt zich in een getoogd portiek op de rechterhoek van de voorgevel. Waardering e kosterwoning is van belang als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven kerkelijk complex van de St. Martinus. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 502371
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kosterswoning in Medemblik

Sint-Martinus

Ridderstraat 5
Medemblik
Inleiding Aan St. Martinus gewijd Rooms-katholiek KERKGEBOUW (kruiskerk), longitudinaal van opzet en in 1904 opgetrokken naar ontwerp van T..

Pastorie

Ridderstraat 7
Medemblik
Inleiding PASTORIE, gebouwd rond 1850 bij de voorganger van de huidige St. Martinuskerk in sobere neoclassicistische trant. Omschrijving ..

Pand; gevel thans gepleisterd en recht afgesloten

Ridderstraat 8
Medemblik
In oorsprong 17e-eeuws pand; gevel thans gepleisterd en recht afgesloten.

Sint Pieter

Ridderstraat 9
Medemblik
Inleiding Het PAROCHIEHUIS bij de St. Martinus, doch genaamd St. Pieter is een langgerekt rechthoekig volume (grote zaal) met de noklijn ha..

Pand; gevel thans gepleisterd en recht afgesloten

Ridderstraat 6
Medemblik
In oorsprong 17e-eeuws pand; gevel thans gepleisterd en recht afgesloten.

Kaart & Routeplanner

Route naar Kosterswoning in Medemblik

Foto's (1)