Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erf van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29 in Heerhugowaard

Boerderij

Jan Glijnisweg 27 A
1703RJ Heerhugowaard
Noord Holland

Bouwjaar: 1860


Beschrijving van Erf van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29

Inleiding ERF van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29. Onder het erf wordt verstaan het grondgebied rond de stolpboerderij Jan Glijnisweg 29 dat circa 70 meter breed is en circa 250 meter diep. De zuidzijde van het erf wordt begrensd door een sloot langs de Jan Glijnisweg, de west- en noordzijde door een afwateringssloot, de oostzijde gedeeltelijk door een afwateringssloot. Omschrijving De zuidelijke helft van het erf wordt door een lange oprijlaan van circa 100 meter lengte in twee├źn gedeeld. Aan de westzijde van de oprijlaan is een dubbele rij loofbomen geplant, aan de oostzijde bevindt zich een sloot en een stuk weiland. De stolpboerderij staat aan het einde van de oprijlaan. Het noordelijke deel van het erf heeft een U-vormige windsingel met daartussen fruitbomen. Waardering Het erf is van algemeen belang als historisch functioneel onderdeel van het beschreven complex (zie complexwaardering). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 501512
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erf van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29 in Heerhugowaard

Stolpboerderij

Jan Glijnisweg 27A
Heerhugowaard
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het Noordhollandse type, vermoedelijk gebouwd in de 17de eeuw en uitgebreid in de tweede helft van de 19de eeu..

Hekpijlers van toegangshek van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29

Jan Glijnisweg 27A
Heerhugowaard
Inleiding HEKPIJLERS van het toegangshek, dat zich aan het begin van de oprijlaan bevindt, op het meest zuidelijke gedeelte van het erf. O..

Stolphoeve met koehuisstraat. Houten middentop boven de voorgevel. Negenruitsschuifvensters. Opkamertje. Inwendig: tegeltableau

Middenweg 23
Heerhugowaard
Stolphoeve met koehuisstraat. Houten middentop boven de voorgevel. Negenruitsschuifvensters. Opkamertje. XVIII. Inwendig: tegeltableau.

De Otter (Oterleek)

Noordschermerdijk 1
Oterleek (Gemeente Schermer)
Korenmolen de otter. Achtkante bovenkruier, 1900.

De Leeuwenhof

Middenweg 22
Heerhugowaard
De Leeuwenhof. STOLPHOEVE; wanden van het bedrijfsgedeelte gedeeltelijk van hout. Schuifvensters behangen met zonneblinden. Opkamertje; ontl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Erf van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29 in Heerhugowaard