Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rivierfront in Tholen

Militair Object

Rivierfront van Eendrachtsweg tot Brugstraat
4690AA Tholen
Zeeland


Beschrijving van Rivierfront

OMSCHRIJVING COMPLEX-ONDERDEEL 13Rivierfront;Van het voormalige rivierfront zijn nog herkenbaar aanwezig: - een deel van de hoofdwal, te weten de Wal van de Eendrachtsweg tot de Brugstraat; - delen van de hoofdgracht tegenover de Kaay en Cromvliet (de Haven); - delen van de contrescarpe ten oosten van de Haven en de Wal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 500173
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rivierfront in Tholen

Fors 5 traveeën breed pand met rechte lijstgevel. Groot formaat schuifvensters. Blauw stenen stoepbordes met smeedijzeren balie. Voordeuromlijsting ..

Brugstraat 16
Tholen
Fors 5 traveeën breed pand met rechte lijstgevel. Groot formaat schuifvensters. Blauw stenen stoepbordes met smeedijzeren balie. Voordeurom..

Fors pand met bakstenen gevel op smalle natuurstenen plint. Twee traveeën aan elke zijde van de risalerende middenpartij

Hoogstraat 15
Tholen
Fors, 1790 gedateerd, pand met bakstenen gevel op smalle natuurstenen plint. Twee traveeën aan elke zijde van de risalerende middenpartij. ..

Pand met lange gevel aan de Brugstraat en diverse uitbouwen waarvan een met een langsgevel aan de Botermarkt

Brugstraat 11
Tholen
Pand met lange gevel aan de Brugstraat en diverse uitbouwen waarvan een met een langsgevel aan de Botermarkt. Omlopend schilddak. Op de verd..

Fors L-vormig pand onder schilddak met gepleisterde rechte gevels. Kroonlijst met klossen

Hoogstraat 13
Tholen
Fors, 1790, gedateerd, pand met bakstenen gevel op smalle natuurstenen plint. Twee traveeën aan elke zijde van de risalerende middenpartij...

Pand met aan de straatzijde een trapgevel

Stoofstraat 7
Tholen
PAND met aan de straatzijde een trapgevel. De treden gedekt door natuurstenen dekplaten. Sierankers en jaartalankers 1622. Geprofileerde ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rivierfront in Tholen