Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Bunker (Type FL4), voornamelijk bestaand uit beton, gebouwd in opdracht van de Duitse Luchtmacht en gelegen in de duinen ten zuiden van het vliegveld Haamstede in Haamstede

Bunker ten zuiden Adriaan van der Weydeweg 6
4325ZA Haamstede (gemeente Schouwen Duiveland)

Bouwjaar: ca. 1941

Beschrijving van Bunker (Type FL4), voornamelijk bestaand uit beton, gebouwd in opdracht van de Duitse Luchtmacht en gelegen in de duinen ten zuiden van het vliegveld Haamstede

Inleiding Bunker, voornamelijk bestaand uit beton, rond 1941 gebouwd in opdracht van de Duitse Luchtmacht en gelegen in de duinen ten zuiden van het vliegveld Haamstede. Omschrijving De bunker is van het type FL4 en diende voor het onderbrengen van manschappen. De bunker heeft een manschapsruimte en een tweede verblijf is aangemetseld, dat dienst deed als leefruimte. De bunker heeft twee ingangen. Een bijzonderheid is dat in het interieur nog Duitse muurschilderingen aanwezig zijn. De bunker is buiten vrijwel volledig onder het zand geworpen. Waardering Bunker is van belang als een van de weinige bunkers waarin Duitse muurschilderingen aanwezig zijn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)