Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Schelp in Renesse

Overig

Duinweg 2
4325EX Renesse (gemeente Schouwen Duiveland)
Zeeland

Bouwjaar: 1933


Beschrijving van De Schelp

Inleiding Op een geringe verhoging van het terrein gelegen vrijstaande, relatief forse recreatiewoning, genaamd "De Schelp", deel uitmakend van een rond 1933 gebouwd complexje dat het begin inluidde van de ontwikkeling van dit duinrandgebied tot familierecreatie gebied. Deze woning was aanvankelijk in het bezit van een particulier ondernemer en bestemd voor de verhuur. Omschrijving De verdiepingloze recreatiewoning "De Schelp", gebouwd in een zakelijke Interbellumstijl, bezit een eenvoudige plattegrond. De woning is in een later stadium naar het noorden toe vergroot, deels met gebruik van oude kozijnen en ramen. De gevels zijn opgetrokken uit gepleisterd en gewit metselwerk op een rode bakstenen plint. Het karakteristieke, flauw hellende schilddak, gedekt met rode tuile du nord, bezit een vrij ver overstekende strakke daklijst en een kleine originele dakkapel. De houten kozijnen bezitten ramen met horizontale roedeverdelingen en zijn behangen met luiken met rood op wit zandloper motief; verschillende kozijnen zijn vernieuwd of leeggeroofd. Tegen de zuidwest gevel een waterput. Het interieur is deels aangepast in verband met de uitbreding. Waardering Recreatiewoning, behorend tot het complex en als zodanig van waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 496617
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Schelp in Renesse

Huize ter Duin

Oude Moolweg 60
Renesse (Gemeente Schouwen Duiveland)
Inleiding Vrijstaande, verdiepingloze recreatiewoning uit 1933-1934 op rechthoekige plattegrond met garage-aanbouw uit 1955, onder een met ..

De Zeester

Duinweg 3
Renesse (Gemeente Schouwen Duiveland)
Inleiding Vrijstaande, verdiepingloze recreatiewoning onder pannen gedekt schilddak, genaamd "De Zeester", deel uitmakend van een tussen 19..

De Krekel

Duinweg 1
Renesse (Gemeente Schouwen Duiveland)
Inleiding Vrijstaande, verdiepingloze recreatiewoning onder pannen gedekt tentdak, genaamd "De Krekel", deel uitmakend van een tussen 1932 ..

Parnassia

Duinweg 5
Renesse (Gemeente Schouwen Duiveland)
Inleiding Vrijstaande recreatiewoning, genaamd "Parnassia", deel uitmakend van een rond 1933 gebouwd complexje dat het begin inluidde van d..

De Meidoorn

Bremweg 2
Renesse (Gemeente Schouwen Duiveland)
Inleiding Op een geringe verhoging op het terrein gelegen vrijstaande verdiepingloze recreatiewoning, genaamd "De Meidoorn", architectonisc..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Schelp in Renesse

Foto's (1)