Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Linker van drie herenhuizen, bestaand uit twee bouwlagen onder een plat dak in Zierikzee

Woonhuis

Wandeling 7
4301JT Zierikzee (gemeente Schouwen Duiveland)
Zeeland

Bouwjaar: 1913-1915


Beschrijving van Linker van drie herenhuizen, bestaand uit twee bouwlagen onder een plat dak

Omschrijving Linker van drie herenhuizen, bestaand uit twee bouwlagen onder een plat dak. Het object heeft aan de achterzijde, tot aan de St. Joostmeet, een platte aanbouw (keuken), die samen met tuinmuren een binnenplaats omsluit. De woning is vlak na de bouw aan de voorzijde uitgebreid met een erker, voorzien van bovenliggend balkon, en met een portaal bij de entree. Boven de originele houten paneeldeur bevinden zich glas-in-lood bovenlichten. De erker is voorzien van enkelvoudige schuiframen met glas-in-lood bovenramen. De balkondeuren op de erker (melkmeid-vormige vleugeldeuren) zijn voorzien van zij- en bovenlichten en rolluiken. De kalkzandstenen achtergevel heeft op de begane grond een serre en daarboven gekoppelde, getoogde T-vensters met glas-in-lood bovenramen en een T-venster. In het interieur zijn nog veel originele zaken uit de bouwtijd aanwezig zoals ondermeer stucwerk plafonds in portaal, gangdelen en kamers en suite. In portaal en gangdelen betegelde borstweringen en tussendeuren met glasruit en glas-in-lood zij- en/of bovenlichten. De kamers en suite zijn ondermeer voorzien van houten schuifdeuren. Waardering Zowel exterieur als interieur van waarde (zie complexgegevens). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 496551
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Linker van drie herenhuizen, bestaand uit twee bouwlagen onder een plat dak in Zierikzee

Middelste en hoogste van drie herenhuizen

Wandeling 8
Zierikzee (Gemeente Schouwen Duiveland)
Omschrijving Middelste en hoogste van drie herenhuizen. Het pand is gedurende enige tijd als bankgebouw in gebruik geweest. De woning best..

Parklust

Wandeling 6
Zierikzee (Gemeente Schouwen Duiveland)
Inleiding Half vrijstaand villa-woonhuis, genaamd Parklust, twee lagen hoog onder afgeplat schilddak in overgangsstijl; volgens gedenksteen..

Rechter van drie herenhuizen

Wandeling 9
Zierikzee (Gemeente Schouwen Duiveland)
Omschrijving Rechter van drie herenhuizen. Slechts de voorgevel en de vorm van de bouwmassa bezitten, in relatie tot het complex monumental..

St. Willibrorduskerk

Hoge Molenstraat 86
Zierikzee (Gemeente Schouwen Duiveland)
In sobere trant uitgevoerde zaalkerk XVIII B. Met name aan de zijgevel sporen, die wijzen op een verbouwing. De in blokken gepleisterde voor..

Huis met gepleisterde lijstgevel

Oude Haven 13
Zierikzee (Gemeente Schouwen Duiveland)
Huis met gepleisterde lijstgevel XIX. Forse verhoudingen, lijst met motief versierd. Stoep.

Kaart & Routeplanner

Route naar Linker van drie herenhuizen, bestaand uit twee bouwlagen onder een plat dak in Zierikzee

Foto's (1)