Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve Kouwenberg in Oud Vossemeer

Woonhuis

Molenweg 54
4698PM Oud Vossemeer (gemeente Tholen)
Zeeland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Hoeve Kouwenberg

Omschrijving De woning op een rechthoekige plattegrond, is opgetrokken uit rode handvormbaksteen, heeft een bouwlaag met zadeldak en is deels onderkelderd. De woning is voorzien van banden, bogen en overige decoraties in gele steen en heeft gepleisterde dorpels en een waterlijst; bakgoot op geprofileerde klossen. De houten vensters zijn deels H-type, deels met kalf en stolp-onderramen. Het zadeldak is gedekt met gesmoorde kruispannen. Waardering Traditionele boerenwoning, van belang als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 496061
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve Kouwenberg in Oud Vossemeer

Schuur

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving De dwarsdeelschuur is opgetrokken uit rode baksteen en voorzien van verdiepte muurvelden in de kopgevels. De ontlastingsbogen ..

Rijtuigenstalling

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving Het rijtuigenkot met bakkeet en stal, opgetrokken uit ijsselsteentjes van het voormalige woonhuis, heeft diverse getoogde stal..

Varkensstal, stierenkot, toilet

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving In dit gebouwtje zijn een varkenshok, een toilet en een stierenkot ondergebracht. Het staat in het verlengde van de schuur, tu..

Smeedijzeren hek met gemetselde palen

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving Twee gemetselde toegangspalen met de naam van de hofstede in natuurstenen plakaten en een smeedijzeren toeganshek. Waardering..

Ambachtshuis

Raadhuisstraat 5
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Ambachtshuis. Vrijstaand (in 1896 het huidige raadhuis aangebouwd) rechthoekig gebouw, met voorgevel in overgangsvormen Lodewijk XV-Lodewijk..

Kaart & Routeplanner