Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Varkensstal, stierenkot, toilet in Oud Vossemeer

Boerderij

Molenweg 54
4698PM Oud Vossemeer (gemeente Tholen)
Zeeland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Varkensstal, stierenkot, toilet

Omschrijving In dit gebouwtje zijn een varkenshok, een toilet en een stierenkot ondergebracht. Het staat in het verlengde van de schuur, tussen de schuur en de woning en is deels opgetrokken uit donkerrood metselwerk met gele strekken, deels uit grijsblauwe houten delen (ter plaatse van het stierenkot). Het zadeldak met overstekken en witte uitgezaagde makelaars is gedekt met rode hollandse pannen en heeft een onbeschoten kap. Het interieur is grotendeels intact, zoals bijvoorbeeld in de toiletruimte de w.c.-bak met plank er bovenop. Waardering Object van belang als functioneel onderdeel van het complex en van waarde vanwege gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 496045
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Varkensstal, stierenkot, toilet in Oud Vossemeer

Schuur

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving De dwarsdeelschuur is opgetrokken uit rode baksteen en voorzien van verdiepte muurvelden in de kopgevels. De ontlastingsbogen ..

Rijtuigenstalling

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving Het rijtuigenkot met bakkeet en stal, opgetrokken uit ijsselsteentjes van het voormalige woonhuis, heeft diverse getoogde stal..

Smeedijzeren hek met gemetselde palen

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving Twee gemetselde toegangspalen met de naam van de hofstede in natuurstenen plakaten en een smeedijzeren toeganshek. Waardering..

Hoeve Kouwenberg

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving De woning op een rechthoekige plattegrond, is opgetrokken uit rode handvormbaksteen, heeft een bouwlaag met zadeldak en is dee..

Ambachtshuis

Raadhuisstraat 5
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Ambachtshuis. Vrijstaand (in 1896 het huidige raadhuis aangebouwd) rechthoekig gebouw, met voorgevel in overgangsvormen Lodewijk XV-Lodewijk..

Kaart & Routeplanner