Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rijtuigenstalling in Oud Vossemeer

Boerderij

Molenweg 54
4698PM Oud Vossemeer (gemeente Tholen)
Zeeland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Rijtuigenstalling

Omschrijving Het rijtuigenkot met bakkeet en stal, opgetrokken uit ijsselsteentjes van het voormalige woonhuis, heeft diverse getoogde stalen ramen en in de kopgevel een getoogde dubbele zwarte deur. Het zadeldak heeft overstekken en de kap is onbeschoten. In het interieur is nog veel uit de bouwtijd bewaard, ondermeer de bakoven en provisiekasten. Waardering Het object is van belang als functioneel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 496037
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rijtuigenstalling in Oud Vossemeer

Schuur

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving De dwarsdeelschuur is opgetrokken uit rode baksteen en voorzien van verdiepte muurvelden in de kopgevels. De ontlastingsbogen ..

Varkensstal, stierenkot, toilet

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving In dit gebouwtje zijn een varkenshok, een toilet en een stierenkot ondergebracht. Het staat in het verlengde van de schuur, tu..

Smeedijzeren hek met gemetselde palen

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving Twee gemetselde toegangspalen met de naam van de hofstede in natuurstenen plakaten en een smeedijzeren toeganshek. Waardering..

Hoeve Kouwenberg

Molenweg 54
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Omschrijving De woning op een rechthoekige plattegrond, is opgetrokken uit rode handvormbaksteen, heeft een bouwlaag met zadeldak en is dee..

Ambachtshuis

Raadhuisstraat 5
Oud Vossemeer (Gemeente Tholen)
Ambachtshuis. Vrijstaand (in 1896 het huidige raadhuis aangebouwd) rechthoekig gebouw, met voorgevel in overgangsvormen Lodewijk XV-Lodewijk..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rijtuigenstalling in Oud Vossemeer