Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nijenhuis: stal in Wijhe

Kasteel Buitenplaats

't Nijenhuis 8
8131RD Wijhe (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: tweede helft van de 19e eeuw


Beschrijving van Nijenhuis: stal

STAL. Rode bakstenen stal op rechthoekige grondslag onder met grijze pannen gedekt zadeldak met wolfseinden. Aan de korte oost- en westzijde centraal een dubbele korfboogvormige deur met aan weerszijden een halfrond meerruitsvenster. Aan de oostzijde rechts van de genoemde deur, een tweede kleinere getoogde dubbele deur. Aan de lange zijden halfronde vensters. De stal, die in de tweede helft van de 19e eeuw aan de NO-hoek van de voormalige westelijke nutstuin werd gebouwd, is enigszins scheef gebouwd ten opzichte van het formeel opgezette ensemble van kasteel, bijgebouwen en parkaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 492722
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nijenhuis: stal in Wijhe

Nijenhuis: dienstwoning

't Nijenhuis 8
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
DIENSTWONING. Kleine rode bakstenen 18e of 19e-eeuwse dienstwoning onder met grijze pannen gedekt schilddak, met kleine uitbouw, eveneens on..

Nijenhuis: bakhuisje

't Nijenhuis 8
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
BAKHUISJE. Rode bakstenen 18e- of 19e- eeuws bakhuisje op rechthoekige grondslag met grijze pannen gedekt schilddak. Het in 1970 gerestauree..

Nijenhuis: brug en keermuur bij erf van het westelijk bouwhuis

't Nijenhuis 8
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
BRUG EN KEERMUUR BIJ ERF VAN HET WESTELIJKE BOUWHUIS. Rode 18e- of 19e-eeuwse bakstenen rondboogbrug over de noordelijke arm van de buitengr..

Nijenhuis: westelijk bouwhuis

't Nijenhuis 12
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
WESTELIJK BOUWHUIS. Rode bakstenen twee- beukig bouwhuis op rechthoekige grondslag onder met grijze Oud- hollandse pannen gedekt schilddak. ..

Nijenhuis: twee pijlers aan de zuidzijde van het westelijke bouwhuis

't Nijenhuis 12
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
TWEE PIJLERS AAN DE ZUIDZIJDE VAN HET WESTELIJKE BOUWHUIS. Twee monumentale samengestelde rode bakstenen pijlers op rechthoekige grondslag. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nijenhuis: stal in Wijhe