Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nijenhuis: schuur in Wijhe

Kasteel Buitenplaats

't Nijenhuis 6
8131RD Wijhe (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Nijenhuis: schuur

SCHUUR. Een lage, deels rode bakstenen en deels houten 19e-eeuwse schuur op een rechthoekige plattegrond onder een met "oudhollandse" pannen gedekt zadeldak, ten zuidwesten van de portierswoning gelegen. De noordelijke kopgevel bestaat uit twee grote, houten naar buiten draaiende deuren. De top van deze gevel is van een verticaal gepotdekselde houten beschot voorzien. De westgevel heeft ongeveer halverwege een klein getoogd vier ruitsvenster onder een getoogde strek. De oostgevel heeft op dezelfde plaats een identiek venstertje, met rechts ernaast een houten deur. Het achterste (zuidelijke) kwartgedeelte van de schuur bestaat uit houten gepotdekseld beschot op een bakstenen plint. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 492716
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nijenhuis: schuur in Wijhe

Nijenhuis: portierswoning

't Nijenhuis 6
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
PORTIERSWONING. Laat 19e eeuwse, rode bakstenen portierswoning op kruisvormige plattegrond onder vier met grijze Oudhollandse pannen gedekte..

Nijenhuis: hoofdinrijhek

't Nijenhuis 6
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
HOOFDINRIJHEK. Op de as van het huis aan de Berkenallee gelegen hoofdinrijhek, bestaande uit een dubbel smeedijzeren hek met lansvormige spi..

Nijenhuis: duiventil

't Nijenhuis 6
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
DUIVENTIL. Een 19e eeuwse wit geschilderde houten duiventil op rechthoekige grondslag onder een met Oudhollandse pannen gedekt zadeldak, die..

Nijenhuis: brug en keermuur bij erf van het westelijk bouwhuis

't Nijenhuis 8
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
BRUG EN KEERMUUR BIJ ERF VAN HET WESTELIJKE BOUWHUIS. Rode 18e- of 19e-eeuwse bakstenen rondboogbrug over de noordelijke arm van de buitengr..

Nijenhuis: toegangsbrug met keermuur over binnengracht

't Nijenhuis 10
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
BRUG OVER BUITENGRACHT, TOEGANGSHEK NAAR VOORPLEIN EN KEERMUREN MET BALUSTRADE. Op de hoofdas van de aanleg gelegen brug tussen oprijlaan en..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nijenhuis: schuur in Wijhe