Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nijenhuis: brug over buitengracht, toegangshek naar voorplein en keermuren met balustrade in Wijhe

Tuin Park Landgoed

't Nijenhuis 10
8131RD Wijhe (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: 17e/18e/19e eeuw


Beschrijving van Nijenhuis: brug over buitengracht, toegangshek naar voorplein en keermuren met balustrade

TOEGANGSBRUG MET KEERMUUR OVER BINNENGRACHT. Toegangsbrug over de binnengracht, bestaande uit een recht plankier op houten jukken en steunend op de keermuur van de voorhof van het kasteel en op een driezijdige rode bakstenen keermuur aan de voorplein-zijde. De vlakken van laatstgenoemde keermuur hellen naar onderen iets uit. De brug is voorzien van een eenvoudige smeedijzeren balustrade. Brug en keermuur dateren in oorsprong uit het einde der 17e eeuw of het begin van de 18e eeuw. De brug is in 1972 gerestaureerd en toen in de situatie van voor 1890 gebracht (ophaalbrug). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 492709
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nijenhuis: brug over buitengracht, toegangshek naar voorplein en keermuren met balustrade in Wijhe

Nijenhuis

't Nijenhuis 10
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
HOOFDGEBOUW Kasteel het Nijenhuis: Bakstenen in verschillende bouwfasen tot stand gekomen hoofdgebouw, bestaande uit een hoofdvleugel met tw..

Nijenhuis: twee pijlers aan de zuidzijde van het westelijke bouwhuis

't Nijenhuis 12
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
TWEE PIJLERS AAN DE ZUIDZIJDE VAN HET WESTELIJKE BOUWHUIS. Twee monumentale samengestelde rode bakstenen pijlers op rechthoekige grondslag. ..

Nijenhuis: twee pijlers aan de zuidzijde van het oostelijke bouwhuis

't Nijenhuis 12
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
TWEE PIJLERS AAN DE ZUIDZIJDE VAN HET OOSTELIJKE BOUWHUIS. Twee monumentale samengestelde rode bakstenen pijlers op rechthoekige grondslag. ..

Nijenhuis: oostelijk bouwhuis

't Nijenhuis 10
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
OOSTELIJK BOUWHUIS: rode bakstenen bouwhuis op langwerpig rechthoekige grondslag, onder met grijze Oud-hollandse pannen gedekt schilddak. Aa..

Nijenhuis: westelijk bouwhuis

't Nijenhuis 12
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
WESTELIJK BOUWHUIS. Rode bakstenen twee- beukig bouwhuis op rechthoekige grondslag onder met grijze Oud- hollandse pannen gedekt schilddak. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)