Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voetbrug met imitatie-boomstronk in Amsterdam

Weg En Waterwerk

Overtoom 241
1054HV Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Voetbrug met imitatie-boomstronk

Object-omschrijving In de royale stadstuin van villa Betty gesitueerde VOETBRUG over de kleine tuinvijver met terzijde een imitatie-boomstronk, beide uitgevoerd in kunststeen en daterend uit het laatste kwart van de negentiende eeuw en deel uitmakend van het villa Betty-complex. Waardering Voetbrug met imitatie-boomstronk van belang als bijbehorend tuin-object bij het villa Betty-complex en de situering in de stadstuin nabij het Vondelpark. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 491971
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voetbrug met imitatie-boomstronk in Amsterdam

Villa Betty

Overtoom 241
Amsterdam
Inleiding Nabij het Vondelpark aan de Overtoomn gesitueerde VILLA, in eerste aanleg tot stand gekomen in 1877-78 in eclectische stijl met i..

Parkkerk

Gerard Brandtstraat 26
Amsterdam
Inleiding Op de hoek van Gerard Brandtstraat en Vondelpark gelegen, in 1918 tot stand gekomen KERK, genaamd 'Parkkerk', met aangebouwde PAS..

Koetshuis met koetsierswoning en poort

Overtoom 243
Amsterdam
Object-omschrijving In opdracht van E.A. Lehmann langs de Overtoom aan de straatzijde in neo-Renaissance-stijl uit 1900 op een rechthoekige..

Vondelpark: Muziektent

Muziektent in NO van Vondelpark
Amsterdam
Inleiding Een op een cirkelvormig eiland in de vijver van het Vondelpark gelegen MUZIEKTENT gebouwd in 1873 naar een ontwerp van J.D. Zoche..

Hollandse Manege

Vondelstraat 140
Amsterdam
Hollandsche Manege (1880, door A.L.van Gendt), een inpandig gelegen complex bestaande uit een gang onder de huizen van de Vondelstraat door,..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voetbrug met imitatie-boomstronk in Amsterdam

Foto's (3)