Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning, de treden afgedekt met natuurstenen platen in Vlissingen

Woonhuis

Groenewoud 71
4381HD Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 1968 (verplaatst naar huidige locatie)


Beschrijving van Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning, de treden afgedekt met natuurstenen platen

Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning, de treden afgedekt met natuurstenen platen. Op de beganegrond een ook in de naastgelegen panden doorlopende puibalk met daaronder een 9- ruits- en een 6-ruits schuifvenster en een deur met bovenlicht, gelijk aan die van de beide buurpanden. Twee houten kruiskozijnen op de verdieping en een op zolder, alle met 4-ruits roedenverdelingen, bekroond door accolade-boogjes met ruit. De zij- en achtergevel zijn sober uitgevoerd en kennen vele vensters met kleine roedenverdeling. Het pand, dat zich voorheen bevond op het adres Kolveniersstraat 40, werd na een op 8 mei 1968 verleende sloopvergunning naar de huidige locatie verplaatst. In de oorspronkelijke situatie was het pand gepleisterd, de topgevel afgerond en bezat het 12- en 9-ruitsschuif- vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 482297
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning, de treden afgedekt met natuurstenen platen in Vlissingen

Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning

Plein Vierwinden 4
Vlissingen
Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning, de treden afgedekt met natuurstenen platen. Op de beganegrond een ook ..

Pand, bestaande uit twee achter een gepleisterde lijstgevel samengetrokken oudere huizen onder schilddaken

Groenewoud 52
Vlissingen
Pand, bestaande uit twee omstreeks het midden van de 19e eeuw achter een gepleisterde lijstgevel samengetrokken oudere huizen onder schildda..

Pand met verdieping en schilddak. Gepleisterde lijstgevel met houten onderpui

Groenewoud 54
Vlissingen
Pand met verdieping en schilddak, waarschijnlijk 18e eeuw. Gepleisterde lijstgevel met houten onderpui, derde kwart 19e eeuw.

Pand met verdieping en schilddak. Gebosseerd gepleisterde lijstgevel. Geprofileerde vensteromlijstingen met stucwerkkuiven, kroonlijst met fries, waar ..

Groenewoud 50
Vlissingen
Pand met verdieping en schilddak. Gebosseerd gepleisterde lijstgevel in de huidige vorm uit het derde kwart van de 19e eeuw. Geprofileerde v..

Huis met gedeeltelijk ontpleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Boven de vensters accoladebogen, die een paar ..

Weteringstraat 8
Vlissingen
HUIS met gedeeltelijk ontpleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Boven de vensters accoladebogen, di..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning, de treden afgedekt met natuurstenen platen in Vlissingen

Foto's (1)