Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stoomhoeve, wagenloods in Veenhuizen

Boerderij

Stoomweg 3
9341TH Veenhuizen (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Stoomhoeve, wagenloods

Omschrijving De WAGENLOODS is opgetrokken uit baksteen en wordt gedekt door een met pannen belegd zadeldak; windveren; goten op klossen. De topgevels zijn voorzien van 20-ruits schuiframen; een zolderluik; staafankers. Voorgevel voorzien met vijf inrijdeuren en een deur met 3-ruits bovenlicht; achtergevel met zes inrijdeuren. Waardering Wagenloods van belang als essentieel en functioneel element van het boerderijcomplex tevens van belang als onderdeel van architectonisch en typologisch belang. Gaaf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 479371
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stoomhoeve, wagenloods in Veenhuizen

Stoomhoeve

Stoomweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Haaks op de weg gelegen BOERDERIJ, opgetrokken in baksteen in sobere en functionele stijl, op een rechthoekige, later uitgebr..

Stoomhoeve, schuur

Stoomweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving De parallel aan het hoofdgebouw gelegen oudere SCHUUR is opgetrokken in baksteen en wordt gedekt door een zadeldak met hollan..

Stoomhoeve, overkapping mestvaalt

Stoomweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving De voormalige MESTVAALT-OVERKAPPING is geconstrueerd uit houten gebinten volgens het verbeterd Hollands spant en wordt gedekt..

Stoomhoeve, stookhut

Stoomweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving STOOKHUT opgetrokken uit baksteen en gedekt door een met pannen belegd zadeldak met platte aanbouw. Waardering Stookhut v..

Katoenspinnerij Voorm. katoenspinnerij ("Het Stoom")

Oude Norgerweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
INLEIDING Restant van de voormalige KATOENSPINNERIJ, gebouwd in 1839 in opdracht van de Maatschappij van Weldadigheid. Functioneerde als k..

Kaart & Routeplanner

Route naar Stoomhoeve, wagenloods in Veenhuizen