Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stoomhoeve, schuur in Veenhuizen

Boerderij

Stoomweg 3
9341TH Veenhuizen (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1870


Beschrijving van Stoomhoeve, schuur

Omschrijving De parallel aan het hoofdgebouw gelegen oudere SCHUUR is opgetrokken in baksteen en wordt gedekt door een zadeldak met hollandse pan; geschulpte windveren. De zijgevels hebben 4-ruits stalramen in zwaar kozijnhout. De topgevels hebben getoogde inrijdeuren met aan weerskanten een rondboograam; zolderluik met daarboven een segmentboog-vormig raam met stralen. Waardering Schuur van belang als essentieel en functioneel element van het boerderijcomplex. Betrekkelijk gaaf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 479369
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stoomhoeve, schuur in Veenhuizen

Stoomhoeve

Stoomweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Haaks op de weg gelegen BOERDERIJ, opgetrokken in baksteen in sobere en functionele stijl, op een rechthoekige, later uitgebr..

Stoomhoeve, overkapping mestvaalt

Stoomweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving De voormalige MESTVAALT-OVERKAPPING is geconstrueerd uit houten gebinten volgens het verbeterd Hollands spant en wordt gedekt..

Stoomhoeve, wagenloods

Stoomweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving De WAGENLOODS is opgetrokken uit baksteen en wordt gedekt door een met pannen belegd zadeldak; windveren; goten op klossen. D..

Stoomhoeve, stookhut

Stoomweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving STOOKHUT opgetrokken uit baksteen en gedekt door een met pannen belegd zadeldak met platte aanbouw. Waardering Stookhut v..

Katoenspinnerij Voorm. katoenspinnerij ("Het Stoom")

Oude Norgerweg 3
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
INLEIDING Restant van de voormalige KATOENSPINNERIJ, gebouwd in 1839 in opdracht van de Maatschappij van Weldadigheid. Functioneerde als k..

Kaart & Routeplanner

Route naar Stoomhoeve, schuur in Veenhuizen