Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Werf De Werf (uitbr. timmerwerkplaats, portiersgebouw) in Veenhuizen

Nijverheid Industrie

Oude Gracht 4
9341AB Veenhuizen (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1870 (werkplaats) ca. 1930 (portiersgebouw) 1870 ca. 1870 (werkplaats) ca. 1930 (portiersgebouw)


Beschrijving van Werf De Werf (uitbr. timmerwerkplaats, portiersgebouw)

Inleiding Haaks op de weg gelegen WERKPLAATS waarvan het langgerekte hoofdvolume waarschijnlijk rond 1870 is gebouwd en waaraan op de noordwesthoek een portiergebouw is gebouwd (ca 1930). Omschrijving Eenvoudig vormgegeven, langgerekt gebouw uit baksteen opgetrokken en gedekt door een zadeldak met pannen; goot op klossen; staafankers; twee schoorstenen; aan de westzijde een platte aanbouw. Topgevel met opgeklampte dubbele deur met bovenlicht; 12-ruits gietijzeren ramen en rondboogvensters met gietijzeren tracering. Oostzijde met 12- ruits gietijzeren ramen en vier gietijzeren rondboogramen. Westzijde met een gietijzeren rondboograam en in de platte aanbouw 9-ruits rechtgesloten ramen. Aan de noordwesthoek een octogonaal opgezet portiersgebouw met bakstenen basement, houten opbouw en plat met overstek; vier zijden met een 12-ruits raam en een zijde met een deur. Waardering Werkplaats van belang als essentieel en functioneel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 479367
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Werf De Werf (uitbr. timmerwerkplaats, portiersgebouw) in Veenhuizen

Werf De Werf (timmerwerkplaats)

Oude Gracht 4
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding WERKPLAATS gebouwd rond 1890 in opdracht van het Ministerie van Justitie, naar ontwerp van W.C. Metzelaar. Omschrijving Haaks o..

Schoolgebouw Voorm. schoolgebouw

Oude Gracht 2
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Voormalig SCHOOLGEBOUW gebouwd in 1875 in opdracht van het Ministerie van Justitie. Het ontwerp is van J.F. Metzelaar. Het gebou..

Klokkenstoel

Oude Gracht 15
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding (Gereconstrueerde)KLOKKESTOEL geplaatst voor de hoofdentree van het Tweede Gesticht. Omschrijving Constructie bestaande uit twe..

Orde en Tucht

Generaal van den Boschweg 11
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Blok van twee WONINGEN gebouwd in 1908 in opdracht van het Ministerie van Justitie. Ontwerp, woningtype IV, is van W.C. Metzelaa..

Vooruit (woningen bakkersbaas/-opzichter en onderdirecteur landbouw)

Generaal van den Boschweg 50
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Blok van twee WONINGEN gebouwd in 1889 in opdracht van het Ministerie van Justitie voor de bakkersbaas/opzichter en de onderdire..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)