Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve 4, overkapping mestvaalt in Veenhuizen

Boerderij

Kerklaan 56
9341AV Veenhuizen (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Hoeve 4, overkapping mestvaalt

Omschrijving De achter op het erf staande (voormalige) MESTVAALT-OVERKAPPING is geconstrueerd uit houten gebinten volgens het verbeterd Hollands spant en wordt gedekt door een met pannen belegd zadeldak. Een der zijgevels en de beide topgevels zijn voorzien van een gerabatte houten betimmering. Waardering Mestvaalt-overkapping van belang als essentieel en functioneel onderdeel van het complex. Als onderdeel van architectuurhistorisch en typologisch belang. Gaaf en zeldzaam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 479223
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve 4, overkapping mestvaalt in Veenhuizen

Hoeve 4

Kerklaan 56
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Haaks op de weg gelegen, sober en functioneel vormgegeven BOERDERIJ van het weinig voorkomende middenhuis-type, waarbij het ho..

Hoeve 4, wagenloods

Kerklaan 56
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving De WAGENLOODS is opgetrokken uit baksteen en wordt gedekt door een aan een zijde doorgetrokken met pannen belegd zadeldak; win..

Woning

Meidoornlaan 2
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding WONING van het type II gebouwd in 1887 in opdracht van het Ministerie van Justitie. Het ontwerp is van W.C. Metzelaar. De aanbou..

V, W en X

Meidoornlaan 17
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Blok van drie WONINGEN gebouwd rond 1910 in opdracht van het Ministerie van Justitie; ontwerp, woningtype II, van W.C. Metzelaar..

Twee woningen

Meidoornlaan 20
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Blok van twee WONINGEN van het door architect J.G. Robbers ontwikkelde type 2, gebouwd rond 1920 in opdracht van het Ministerie ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve 4, overkapping mestvaalt in Veenhuizen