Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve 4, wagenloods in Veenhuizen

Boerderij

Kerklaan 56
9341AV Veenhuizen (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Hoeve 4, wagenloods

Omschrijving De WAGENLOODS is opgetrokken uit baksteen en wordt gedekt door een aan een zijde doorgetrokken met pannen belegd zadeldak; windveren. Het 4 travee├źn brede gebouw is aan de voorzijde grotendeels open. De vakken zijn afgezet met een getoogde houten betimmering en eenvoudige houten sierelementen. Waardering Wagenloods van belang als essentieel en functioneel onderdeel van het complex. Betrekkelijk gaaf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 479222
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve 4, wagenloods in Veenhuizen

Hoeve 4

Kerklaan 56
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Haaks op de weg gelegen, sober en functioneel vormgegeven BOERDERIJ van het weinig voorkomende middenhuis-type, waarbij het ho..

Hoeve 4, overkapping mestvaalt

Kerklaan 56
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving De achter op het erf staande (voormalige) MESTVAALT-OVERKAPPING is geconstrueerd uit houten gebinten volgens het verbeterd Hol..

Woning

Meidoornlaan 2
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding WONING van het type II gebouwd in 1887 in opdracht van het Ministerie van Justitie. Het ontwerp is van W.C. Metzelaar. De aanbou..

V, W en X

Meidoornlaan 17
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Blok van drie WONINGEN gebouwd rond 1910 in opdracht van het Ministerie van Justitie; ontwerp, woningtype II, van W.C. Metzelaar..

Twee woningen

Meidoornlaan 20
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Blok van twee WONINGEN van het door architect J.G. Robbers ontwikkelde type 2, gebouwd rond 1920 in opdracht van het Ministerie ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve 4, wagenloods in Veenhuizen