Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve 1, woning in Veenhuizen

Woonhuis

Generaal van den Boschweg 46
9341AD Veenhuizen (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1930


Beschrijving van Hoeve 1, woning

Inleiding WONING gebouwd rond 1930 in opdracht van het Ministerie van Justitie in een sobere en functionele Interbellum Architectuur. De woning is gekoppeld aan de schuur. Omschrijving De woning is in baksteen opgetrokken en wordt gedekt door een mansardekap met pannen; schoorsteen in de nok; goot met overstek; dakkapellen. Symmetrisch ingedeelde voorgevel met sober decoratief metselwerk; drievoudig gekoppelde ramen met kalf en glas-in-lood in bovenlicht; verdieping met twee gekoppelde ramen waaronder een bloembak op klossen. Zijgevels met gekoppelde vensters met kalf en glas-in-lood in bovenlicht; entree in noordgevel geaccentueerd met twee wangen; zuidgevel met gekoppeld kelderraam. Waardering Essentieel en functioneel onderdeel van het boerderijcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 479148
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve 1, woning in Veenhuizen

Hoeve 1, schuur

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving De parallel aan de weg gelegen SCHUUR is vermoedelijk gebouwd rond 1870 en heeft een met riet gedekt zadeldak, een symmetrisch..

Hoeve 1, overkapping mestvaalt

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Voormalige MESTVAALT-OVERKAPPING (thans in gebruik als kapschuur) geconstrueerd uit houten gebinten volgens het verbeterd Holl..

Brandspuithuis

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding BRANDSPUITHUIS gebouwd rond 1925 in opdracht van het Ministerie van Justitie en vermoedelijk naar ontwerp van S. Wijn. Bereikbaar..

Schaapskooi Voorm. schaapskooi

Generaal van den Boschweg 5
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Gebouwd rond 1930 in opdracht van het Ministerie van Justitie als SCHAAPSKOOI bij Bankenbosch. Het gebouw is overgeplaatst naar ..

Hoeve 1, wagenloods

Generaal van den Boschweg 48
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Een GARAGE of werktuigenschuur opgetrokken uit baksteen en gedekt door een zadeldak met pannen; windveren; goot op klossen; st..

Kaart & Routeplanner