Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve 8, overkapping mestvaalt in Veenhuizen

Boerderij

Esweg 5
9341AW Veenhuizen (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Hoeve 8, overkapping mestvaalt

Omschrijving Voormalige MESTVAALT-OVERKAPPING (thans in gebruik als kapschuur), behorende bij de in 1890 naar ontwerp van W.C. Metzelaar ontworpen boerderij van het middenhuis-type, geconstrueerd uit houten gebinten volgens het verbeterd Hollands spant en gedekt door een met pannen belegd zadeldak. Een der zijgevels en de beide topgevels hebben een gerabatte houten betimmering. Waardering Mestvaalt-overkapping van belang als essentieel en functioneel onderdeel van het boerderijcomplex tevens als onderdeel van architectonisch en typologische belang. Qua type zeldzaam en betrekkelijk gaaf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 479146
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve 8, overkapping mestvaalt in Veenhuizen

Hoeve 8

Esweg 5
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Evenwijdig aan de weg gelegen BOERDERIJ van het middenhuis-type. In 1890 gebouwd in opdracht van het Ministerie van Justitie naar..

Tien Geboden De Tien Geboden (vier dienstwoningen)

Hoofdweg 68
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Blok van vier DIENSTWONINGEN gebouwd in opdracht van het Ministerie van Justitie en gebouwd in 1919 naar ontwerp van J.G. Robber..

Tien Geboden De Tien Geboden (zes dienstwoningen)

Hoofdweg 56
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Blok van zes DIENSTWONINGEN gebouwd in opdracht van het Ministerie van Justitie en gebouwd in 1919 naar ontwerp van J.G. Robbers...

Flink en Vlug

Hoofdweg 76
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Blok van twee WONINGEN gebouwd rond 1900 in opdracht van het Ministerie van Justitie. Ontwerp, woningtype IV, van W.C. Metzelaar..

Rooms-katholieke pastorie

Kerklaan 8
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding PASTORIE gebouwd in 1908 in opdracht van het Ministerie van Justitie naar ontwerp van W.C. Metzelaar. Het gebouw is een variant ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve 8, overkapping mestvaalt in Veenhuizen

Foto's (1)