Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schaapskooi Voorm. schaapskooi in Veenhuizen

Boerderij

Generaal van den Boschweg 5
9341AC Veenhuizen (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1930 1930 ca. 1930


Beschrijving van Schaapskooi Voorm. schaapskooi

Inleiding Gebouwd rond 1930 in opdracht van het Ministerie van Justitie als SCHAAPSKOOI bij Bankenbosch. Het gebouw is overgeplaatst naar de Generaal van den Boschweg en wordt gebruikt als opslagruimte en timmerwerkplaats. Omschrijving In sobere stijl gebouwde en evenwijdig aan de Vijfde Wijk gelegen langgerekte schuur. Gedekt door een met pannen belegd zadeldak. De gevels zijn deels in hout en deels in baksteen opgetrokken. De zuidelijke topgevel heeft een (verbrede) inrijdeur met een smaller 18-ruits bovenlicht. Zijgevels met groen gebeitste houten ventilatieluiken en 6- ruits ramen (horizontaal geplaatst). Noordelijke zijde herbergt de werkplaats. Waardering Essentieel en functioneel onderdeel van het uitzonderlijk waardevolle complex Veenhuizen en van architectonisch, typologisch belang en stedebouwkundig belang. zeldzaam en gaaf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 478442
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schaapskooi Voorm. schaapskooi in Veenhuizen

Hoeve 1, schuur

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving De parallel aan de weg gelegen SCHUUR is vermoedelijk gebouwd rond 1870 en heeft een met riet gedekt zadeldak, een symmetrisch..

Hoeve 1, woning

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding WONING gebouwd rond 1930 in opdracht van het Ministerie van Justitie in een sobere en functionele Interbellum Architectuur. De wo..

Hoeve 1, overkapping mestvaalt

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Voormalige MESTVAALT-OVERKAPPING (thans in gebruik als kapschuur) geconstrueerd uit houten gebinten volgens het verbeterd Holl..

Brandspuithuis

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding BRANDSPUITHUIS gebouwd rond 1925 in opdracht van het Ministerie van Justitie en vermoedelijk naar ontwerp van S. Wijn. Bereikbaar..

Hoeve 1, wagenloods

Generaal van den Boschweg 48
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Een GARAGE of werktuigenschuur opgetrokken uit baksteen en gedekt door een zadeldak met pannen; windveren; goot op klossen; st..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)