Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee woningen in Veenhuizen

Woonhuis

Generaal van den Boschweg 34
9341AD Veenhuizen (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1919
Architect: J.G. Robbers Robbers 1919 J.G. Robbers


Beschrijving van Twee woningen

Inleiding Blok van twee WONINGEN gebouwd in 1919 in opdracht van het Ministerie van Justitie en ontworpen door J.G. Robbers. Omschrijving In sobere en functionele stijl uitgevoerd dubbel woonhuis, opgetrokken uit baksteen en gedekt door een samengesteld rieten schilddak; schoorstenen. De bakstenen gevels zijn deels met hout bekleed en hebben onder meer vensters (met gewijzigde detaillering) met luiken in de voorgevel en verdiepingsramen onder een overstekende rieten kap. Overhoeks geplaatste ingangsportiek. Zijdeur onder houten luifel. Waardering Essentieel onderdeel van het uitzonderlijk waardevolle complex Veenhuizen en van architectonisch en stedebouwkundig belang. Overwegend gaaf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 478433
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee woningen in Veenhuizen

Leering door Voorbeeld (woonhuis hoofd der school)

Generaal van den Boschweg 38
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding WOONHUIS gebouwd in 1909 voor het hoofd der school, in opdracht van het Ministerie van Justitie. Ontwerp, woningtype VI (in deze..

Hoeve 1, schuur

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving De parallel aan de weg gelegen SCHUUR is vermoedelijk gebouwd rond 1870 en heeft een met riet gedekt zadeldak, een symmetrisch..

Hoeve 1, woning

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding WONING gebouwd rond 1930 in opdracht van het Ministerie van Justitie in een sobere en functionele Interbellum Architectuur. De wo..

Hoeve 1, overkapping mestvaalt

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Voormalige MESTVAALT-OVERKAPPING (thans in gebruik als kapschuur) geconstrueerd uit houten gebinten volgens het verbeterd Holl..

Brandspuithuis

Generaal van den Boschweg 46
Veenhuizen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding BRANDSPUITHUIS gebouwd rond 1925 in opdracht van het Ministerie van Justitie en vermoedelijk naar ontwerp van S. Wijn. Bereikbaar..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee woningen in Veenhuizen