Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Waaienhof, bijschuur in Roden

Boerderij

Oosteinde 1
9301ZP Roden (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1925


Beschrijving van Waaienhof, bijschuur

Inleiding BIJSCHUUR gebouwd in 1925 in opdracht van E. Willems en gelegen naast het hoofdgebouw. De bescherming is gericht op de hoofdvorm. Omschrijving Bijschuur op rechthoekige grondslag in baksteen opgetrokken en gedekt door een zadeldak met riet. Gevelopbouw met trasraam (donker rode steen) en opgaand metselwerk in rode steen; diverse gietijzeren stalramen. Waardering Schuur van cultuurhistorisch belang vanwege de samenhang ten opzichte van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 478391
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Waaienhof, bijschuur in Roden

Waaienhof

Oosteinde 1
Roden (Gemeente Noordenveld)
Inleiding BOERDERIJ gebouwd in 1925 in opdracht van E. Willems en bestaande uit een woonhuis met daaraan gekoppeld de schuur. Gevelsteen: ..

Waaienhof, inrijhek

Oosteinde 1
Roden (Gemeente Noordenveld)
INRIJHEK gebouwd in 1925 in opdracht van E. Willems en gelegen aan de weg en toegang verschaffend tot het boerenerf. Omschrijving Smeedijz..

Spijker De Spijker

Spijkerzoom 4
Roden (Gemeente Noordenveld)
Boerderij bestaande uit woongedeelte onder zadeldak en aansluitend schuur met zijbaander. Het in oorsprong waarschijnlijk 17e-eeuwse huis, d..

Brink De Brink, onderwijzerswoning

Schoolstraat 3
Roden (Gemeente Noordenveld)
Inleiding ONDERWIJZERSWONING behorende bij de naastliggende eveneens beschermde school (uit ca. 1890) en gebouwd in 1920 in typerende Inte..

Brink De Brink

Schoolstraat 1
Roden (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Gebouwd rond 1890 als Openbare Lagere SCHOOL in ambachtelijk-decoratieve baksteen-architectuur. Inmiddels is de school in gebrui..

Kaart & Routeplanner