Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bosch en Vaart 03 Bosch en Vaart, stookhok in Vries

Kasteel Buitenplaats

Groningerstraat 30
9481TD Vries (gemeente Tynaarlo)
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1890 1890 ca. 1890


Beschrijving van Bosch en Vaart 03 Bosch en Vaart, stookhok

STOOKHOK, gebouwd rond 1890 en behorend bij het herenhuis Bosch en Vaart. Het ten westen van de oranjerie gelegen gebouw pand is een goed voorbeeld van vakwerkarchitectuur. Omschrijving Op rechthoekige grondslag gebaseerd verdiepingloos stookhok, opgetrokken uit met baksteen gevuld en op een plint van Bentheimer zandsteen rustend vakwerk en gedekt door een met geglazuurde platte Friese pannen belegd zadeldak; windveren. Het pleisterwerk is voorzien van diagonale schijnvoegen. Opgeklampte deur in west- en zuidgevel (deels eveneneens voorzien van diagonale groef); smalle vensters met wenkbrauw. Waardering Stookhok van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang; tevens van belang als voormalig functioneel onderdeel van het complex Bosch en Vaart. Uniek en redelijk gaaf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 478157
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bosch en Vaart 03 Bosch en Vaart, stookhok in Vries

Bosch en Vaart 01 Bosch en Vaart, huis

Groningerstraat 30
Vries (Gemeente Tynaarlo)
HERENHUIS Bosch en Vaart gebouwd in 1881 in een combinatie van Eclecticisme en Chaletstijl. Het huis ligt in een in landschappelijke stijl a..

Bosch en Vaart 02 Bosch en Vaart, oranjerie

Groningerstraat 30
Vries (Gemeente Tynaarlo)
ORANJERIE, gebouwd rond 1890 in eenvoudige stijl en behorend bij het herenhuis Bosch en Vaart; het gebouw staat ook bekend als appelschuur. ..

Bosch en Vaart 04 Bosch en Vaart, tuinkoepeltje

Groningerstraat 30
Vries (Gemeente Tynaarlo)
TUINKOEPELTJE gebouwd rond 1890 in eenvoudige stijl en behorend bij het herenhuis Bosch en Vaart. Het gebouwtje staat aan het begin van de l..

Bosch en Vaart 05 Bosch en Vaart, koetshuis

Groningerstraat 32
Vries (Gemeente Tynaarlo)
KOETSHUIS gebouwd rond 1890 in een Eclectische stijl met motioeven ontleend aan de Chaletstijl. Het gebouw is met zorg verbouwd tot woonhuis..

Rustica

Groningerstraat 8
Vries (Gemeente Tynaarlo)
Inleiding Evenwijdig aan de weg gelegen WOONHUIS met SCHUUR, geheten Rustica en gebouwd in 1859-1860 in een traditionele sobere vormgeving..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bosch en Vaart 03 Bosch en Vaart, stookhok in Vries