Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Backenhagen: brug met zuilsokkels in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Almelosestraat 14
7495TH Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: ca. 1910


Beschrijving van Backenhagen: brug met zuilsokkels

Omschrijving onderdeel 5: (Almelosestraat)BRUG MET HEK EN ZUILSOKKELS. Aan de oprijlaan aan de noordzijde van de gracht gelegen houten brug uit ca. 1910 met eenvoudige ijzeren balustrade, die aan de noordzijde door twee hardstenen zuilsokkels wordt beƫindigd. De zuilsokkels zijn 8-zijdig van vorm en rusten op een vierkant/voetstuk, waarvan de verklimming naar de sokkel via een driehoekig overgangslid geschiedt. De sokkels worden door een rechthoekige afdeksteen met 8-zijdige pyramide-vormige bekroning afgesloten, met aan de voor(noord-)zijde links en rechts respectievelijk de inscriptie "BACKEN" en "HAGEN". Aan de zuidzijde van de brug een dubbel siersmeedijzeren spijlenhek met twee vleugelstukken met spijlen. Het hek wordt aan weerszijden door een rode bakstenen vierkante pijler afgesloten, die door een hardstenen afgeplatte bolvormig ornamentstuk wordt bekroond. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 473322
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Backenhagen: brug met zuilsokkels in Ambt Delden

Backenhagen: Huis Backenhagen

Almelosestraat 14
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
HOOFDGEBOUW (Huis Backenhagen). Blokvormig rode bakstenen huis, voorzien van een witte pleisterlaag, op rechthoekige grondslag, onder met gr..

Backenhagen: historische tuin- en parkaanleg

Almelosestraat 14
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. In de 17e en 18e eeuw heeft Backenhagen een formele tuinaanleg gekend, waarvan nog enkele elementen bewaard..

Backenhagen: tuinhuis

Almelosestraat 14
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
TUINHUIS. Ornamenteel rood bakstenen tuinhuis op rechthoekige grondslag, waarvan de smalle bepleisterde entree-zijde naar het noordoosten ge..

Backenhagen: brug

Almelosestraat 14
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
BRUG. Platte houten brug met eenvoudige ijzeren balustrade, waarvan de handlijsten aan de uiteinden schuin aflopen. De brug, die over de gra..

Backenhagen: brug annex dam met hek

Almelosestraat 14
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
BRUG ANNEX DAM MET HEK. Rechte rode bakstenen brug annex dam met rechte bepleisterde zijkanten, uit circa 1850. Deze zijkanten zijn door een..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)