Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huisterp in Ottoland

Archeologie


2969ZA Ottoland (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: middeleeuwen 1500 middeleeuwen


Beschrijving van Huisterp

Huisterp. Datering: Middeleeuwen. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuurhistorische betekenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 47133
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:22:01.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huisterp in Ottoland

Boerderij met dwars woonhuis onder rieten dak. Losstaande houten schuur

A 128
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
BOERDERIJ, in oorsprong XVII, met dwars woonhuis onder rieten dak. De linkerzijde heeft belangrijke details van de oorspronkelijke toestand..

De Hoef

A 127
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
'De Hoef', 17e eeuwse BOERDERIJ onder rieten wolfdak. Rechts uitgebouwde onderkelderde zijkamer, waarvan het rieten dak aansluit tegen een ..

Het Hoge Huis

B 30
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Monumentale HOFSTEDE 'Het Hoge Huis', in oorsprong XVIII A (?) met brede voorgevel van het woonhuis, dat grotendeels als opkamer is opgevat ..

Gedeelte van een schilderachtige hoeve. Langwerpig, dwars woonhuis onder rieten zadeldak tussen puntgevels met links een opkamer, waaronder getoogde k ..

A 92
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Gedeelte van een schilderachtige hoeve (in oorsprong XVII). Langwerpig, dwars WOONHUIS onder rieten zadeldak tussen puntgevels met links ee..

Gedeelte van een schilderachtige hoeve. Achterhuis met opzij een puntgevel met sierankers en een stal met hoog, rieten schilddak en baanderdeuren onde ..

A 94
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Gedeelte van een schilderachtige hoeve (in oorsprong XVII). ACHTERHUIS met opzij een puntgevel met sierankers (XVII) EN een STAL met hoog, ..

Kaart & Routeplanner