Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wal Keelaff Poort - Tielse Poort met Bagijnepoortje in Buren

Militair Object

Wal Keelaff Poort/Tielse Poort
4116ZA Buren
Gelderland


Beschrijving van Wal Keelaff Poort - Tielse Poort met Bagijnepoortje

WAL KEELAFF POORT - TIELSE POORT MET BAGIJNEPOORTJEEnigszins verlaagde ommuring, waarin even ten noorden van de Bagijnepoortje een sprong in het muurtracee van plm 4 m. De muur is t.o.v. het maaiveld buiten de muur plm 3 en een halve m (nabij de Tielse poort) tot plm 5 m (noordzijde) hoog. Nabij het midden, in de as van de Weeshuisstraat, een gemetselde overwelfde doorgang ter breedte van 2,5 m (het Bagijnepoortje) met stenen trap naar de Bagijnesteiger aan de Korne. Aan de stadszijde de omwalling, waarvan de kruin reikt tot een halve a 1 m onder de bovenkant muur. Voorgelegen strook grond ter breedte van (oplopend van zuid naar noord) plm 10 a 40 m en gracht (de Korne) ter breedte van plm 10 m. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 471024
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wal Keelaff Poort - Tielse Poort met Bagijnepoortje in Buren

Weeshuis

Weeshuiswal 9
Buren
Weeshuis. Langgerekt, rechthoekig gebouw met een verdieping en een hoog schilddak, bekroond door houten, zeshoekig torentje van twee verdiep..

Pand met verdieping en zadeldak

Weeshuiswal 8
Buren
Pand met verdieping en zadeldak, waarschijnlijk derde kwart 19e eeuw. Links een inrijpoort; deur met pilasteromlijsting. Zes- en vierruitsra..

Woning onder een zadeldak met het buurpand

Weeshuiswal 6
Buren
Woning onder een zadeldak met het buurpand nr. 5. Voorgevel uit het midden der 19e eeuw. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen. Deur uit..

Woning onder een zadeldak met het buurpand nr 6

Weeshuiswal 5
Buren
Woning onder een zadeldak met het buurpand nr 6. Voorgevel uit het midden der 19e eeuw. Vensters met zes en vierruitsschuiframen.

De Heuf

Tielseweg 1
Buren
Omschrijving De boerderij heeft op een rechthoekig grondplan achtereenvolgens een voorhuis, een middenhuis en het bedrijfsgedeelte, waarbij..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wal Keelaff Poort - Tielse Poort met Bagijnepoortje in Buren

Foto's (1)