Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Keelaff Poortdoorgang in de omwalling met restanten van het vroegere poortgebouw en voorgelegen gedempt grachtdeel in Buren

Militair Object

Keelaff poort
4116ZA Buren
Gelderland


Beschrijving van Keelaff Poortdoorgang in de omwalling met restanten van het vroegere poortgebouw en voorgelegen gedempt grachtdeel

KEELAFF POORTDoorgang in de omwalling/ommuring met restanten van het vroegere poortgebouw en voorgelegen gedempt grachtdeel. Aan de zuidoostzijde van de naar de veldzijde hellende dam een keermuur, waarvan de bovenzijde sprongsgewijs de helling volgt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 471023
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Keelaff Poortdoorgang in de omwalling met restanten van het vroegere poortgebouw en voorgelegen gedempt grachtdeel in Buren

Molenbastion - Keelaffpoort

Wal Molenbastion/Keelaffpoort
Buren
WAL MOLENBASTION - KEELAFFPOORTLicht afgevlakte wal (waaronder restanten van de ommuring) met voorgelegen gracht ter breedte van plm 10 m.

Weeshuis

Weeshuiswal 9
Buren
Weeshuis. Langgerekt, rechthoekig gebouw met een verdieping en een hoog schilddak, bekroond door houten, zeshoekig torentje van twee verdiep..

Wal Keelaff Poort - Tielse Poort met Bagijnepoortje

Wal Keelaff Poort/Tielse Poort
Buren
WAL KEELAFF POORT - TIELSE POORT MET BAGIJNEPOORTJEEnigszins verlaagde ommuring, waarin even ten noorden van de Bagijnepoortje een sprong in..

Pand met verdieping en zadeldak

Weeshuiswal 8
Buren
Pand met verdieping en zadeldak, waarschijnlijk derde kwart 19e eeuw. Links een inrijpoort; deur met pilasteromlijsting. Zes- en vierruitsra..

Breed woonhuis met verdieping en verminkt zadeldak tussen puntgevels

Zoetendaal 3
Buren
Breed, in oorsprong 16e eeuws woonhuis met verdieping en verminkt zadeldak tussen puntgevels. Voorgevel met kroonlijst en bepleistering, 19e..

Kaart & Routeplanner

Route naar Keelaff Poortdoorgang in de omwalling met restanten van het vroegere poortgebouw en voorgelegen gedempt grachtdeel in Buren