Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Vliek: Badhuisje in Ulestraten

Kasteel Buitenplaats

Vliek 1
6235NR Ulestraten (gemeente Meerssen)
Limburg

Bouwjaar: tweede helft 19e of begin 20e eeuw
Architect: wellicht D. Tersteeg


Beschrijving van Kasteel Vliek: Badhuisje

BADHUISJE. Rustiek ornamenteel badhuisje op polygonaal grondplan uit de tweede helft van de 19e of het begin van de 20e eeuw. Wellicht werd het badhuisje in de jaren 1907-1908 door de tuinarchitect D. Tersteeg ontworpen. Het huisje, dat aan de zuidzijde van het eiland in de vijverpartij in landschapsstijl is geplaatst, bestaat uit een over het water uitgebouwd op twee houten pijlers rustend gedeelte op rechthoekig grondplan, overkapt door een rieten zadeldak en uit een hierop aansluitend 6-zijdig uitgebouwde centraalbouw op rode bakstenen onderdorpel onder rieten puntdak. De voorzijde is aan de over het water uitgebouwde zuid-gevel gesitueerd en is ingedeeld door een centraal aan deze zijde gelegen rechte deur met aan weerszijden een keperboog-vormig venster. In de beide zijgevels van dit gedeelte twee keperboog-vormige vensters. In de twee naar het noorden gerichte zijden van de centraalbouw van het badhuisje een keperboog-vormig venster. In de hierop aansluitende zijden een recht deurkozijn. De gevels van het huisje zijn nog deels met verticale balkjes en met balkjes in visgraatmotief bezet. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 470149
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Vliek: Badhuisje in Ulestraten

Kasteel Vliek

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
HOOFDGEBOUW. In rode witgeschilderde baksteen opgetrokken onderkelderd hoofdgebouw van twee verdiepingen op rechthoekige grondslag, bestaand..

Kasteel Vliek: Tiendschuur

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
TIENDSCHUUR. Rechthoekige in witgeschilderde rode baksteen opgetrokken tiendschuur met zwart geschilderde onderdorpel onder met grijze panne..

Kasteel Vliek: Oostelijk Bouwhuis

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
OOSTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekig in witgeschilderde rode baksteen opgetrokken bouwhuis uit ca. 1800 onder met grijze pannen gedekte wolfsdak,..

Kasteel Vliek: bakhuis annex druivenkas en muur

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
BAKHUIS ANNEX DRUIVENKAS EN MUUR. In mergelsteen opgetrokken bakhuis uit de tweede helft van de 18e eeuw op rechthoekige grondslag onder met..

Kasteel Vliek: Pijlers, hek en balustrade naast kasteel

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
PIJLERS, HEK EN BALUSTRADE. Twee vierkante witgeschilderde rode bakstenen hekpijlers in Lodewijk XVI-stijl uit de tweede helft van de 18e ee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Vliek: Badhuisje in Ulestraten

Foto's (2)