Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Vliek: Pijlers, hek en balustrade naast kasteel in Ulestraten

Overig

Vliek 1
6235NR Ulestraten (gemeente Meerssen)
Limburg

Bouwjaar: tweede helft 18e eeuw


Beschrijving van Kasteel Vliek: Pijlers, hek en balustrade naast kasteel

PIJLERS, HEK EN BALUSTRADE. Twee vierkante witgeschilderde rode bakstenen hekpijlers in Lodewijk XVI-stijl uit de tweede helft van de 18e eeuw, afgesloten door een monumentale geprofileerde mergelstenen bovenstuk met afdekplaat en bekroond door een vaasvormig ornamentstuk. De noordoostelijke pijler is door een korte witgeschilderde rode bakstenen muur met het hoofdgebouw verbonden. De pijlers omlijsten een 19e-eeuws dubbel smeedijzeren hek met spijlen met pijlpuntvormige bekroning. Aansluitend aan de zuidwestelijke pijler een 19e-eeuws spijlenhek op een onderdorpel van witgeschilderde rode baksteen, die het tracé van de straat Vliek volgt en die het parkgedeelte aan deze zijde naar de openbare weg afsluit. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 470146
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Vliek: Pijlers, hek en balustrade naast kasteel in Ulestraten

Kasteel Vliek

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
HOOFDGEBOUW. In rode witgeschilderde baksteen opgetrokken onderkelderd hoofdgebouw van twee verdiepingen op rechthoekige grondslag, bestaand..

Kasteel Vliek: Tiendschuur

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
TIENDSCHUUR. Rechthoekige in witgeschilderde rode baksteen opgetrokken tiendschuur met zwart geschilderde onderdorpel onder met grijze panne..

Kasteel Vliek: Oostelijk Bouwhuis

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
OOSTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekig in witgeschilderde rode baksteen opgetrokken bouwhuis uit ca. 1800 onder met grijze pannen gedekte wolfsdak,..

Kasteel Vliek: bakhuis annex druivenkas en muur

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
BAKHUIS ANNEX DRUIVENKAS EN MUUR. In mergelsteen opgetrokken bakhuis uit de tweede helft van de 18e eeuw op rechthoekige grondslag onder met..

Kasteel Vliek: Pijlers en hek oprijlaan

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
PIJLERS EN HEK. Dubbel smeedijzeren op de as van de oprijlaan gesitueerd hek, dat geflankeerd wordt door mergelstenen pijlers in Lodewijk XV..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Vliek: Pijlers, hek en balustrade naast kasteel in Ulestraten

Foto's (1)