Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Vliek: Tiendschuur in Ulestraten

Kasteel Buitenplaats

Vliek 1
6235NR Ulestraten (gemeente Meerssen)
Limburg

Bouwjaar: ca. 1800


Beschrijving van Kasteel Vliek: Tiendschuur

TIENDSCHUUR. Rechthoekige in witgeschilderde rode baksteen opgetrokken tiendschuur met zwart geschilderde onderdorpel onder met grijze pannen gedekt wolfsdak, waarvan de dakschilden naar onderen iets uitzwenken. De tiendschuur dateert uit ca. 1800. Aan de ZO-zijde, waar de tiendschuur haaks omgaat in het oostelijke bouwhuis, bevindt zich een aanbouw onder lessenaarsdak, die onlangs ingrijpend is verbouwd. De kap van de twee-beukige tiendschuur bestaat uit dekbalkjukken met voetschoren. De NW-gevel van de schuur vertoont aan de rechterzijde een korfboog-vormige poort met dubbele deuren en in de topgevel een rond venster. In de NO-gevel aan de linker zijde op de eerste verdieping een getoogd vensterkozijn. In de topgevel aan de ZO- zijde een rond venster. In de naar het huis en de binnenplaats gekeerde ZW- gevel van links naar rechts een venster, een deur, vier vensters en wederom een deur; genoemde vensters zijn van nieuwe ruitsindelingen voorzien. Alle genoemde venster- en deurkozijnen van de teindschuur hebben hardstenen kozijnen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 470143
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Vliek: Tiendschuur in Ulestraten

Kasteel Vliek

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
HOOFDGEBOUW. In rode witgeschilderde baksteen opgetrokken onderkelderd hoofdgebouw van twee verdiepingen op rechthoekige grondslag, bestaand..

Kasteel Vliek: Oostelijk Bouwhuis

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
OOSTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekig in witgeschilderde rode baksteen opgetrokken bouwhuis uit ca. 1800 onder met grijze pannen gedekte wolfsdak,..

Kasteel Vliek: bakhuis annex druivenkas en muur

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
BAKHUIS ANNEX DRUIVENKAS EN MUUR. In mergelsteen opgetrokken bakhuis uit de tweede helft van de 18e eeuw op rechthoekige grondslag onder met..

Kasteel Vliek: Pijlers, hek en balustrade naast kasteel

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
PIJLERS, HEK EN BALUSTRADE. Twee vierkante witgeschilderde rode bakstenen hekpijlers in Lodewijk XVI-stijl uit de tweede helft van de 18e ee..

Kasteel Vliek: Pijlers en hek oprijlaan

Vliek 1
Ulestraten (Gemeente Meerssen)
PIJLERS EN HEK. Dubbel smeedijzeren op de as van de oprijlaan gesitueerd hek, dat geflankeerd wordt door mergelstenen pijlers in Lodewijk XV..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Vliek: Tiendschuur in Ulestraten

Foto's (3)