Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Pandje met kapverdieping onder pannen zadeldak tussen puntgevels; pui gepleisterd, links onderkelderde opkamer met T-venster met vierruitsbovenlicht, getoogd keldervenster, negenruitsschuifvenster in .. in Wassenaar

Langstraat 79
2242KK Wassenaar

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw 1600 mogelijk 17e eeuw

Beschrijving van Pandje met kapverdieping onder pannen zadeldak tussen puntgevels; pui gepleisterd, links onderkelderde opkamer met T-venster met vierruitsbovenlicht, getoogd keldervenster, negenruitsschuifvenster in ..

In oorsprong mogelijk 17e eeuws pandje met kapverdieping onder pannen zadeldak tussen puntgevels; pui gepleisterd, links onderkelderde opkamer met T-venster met vierruitsbovenlicht, getoogd keldervenster, negenruitsschuifvenster in top, voorts bevat de top vlechtingen, staafankers en toppilaster. Linkerzijgevel blind. Lager aangebouwd gedeelte aan achterzijde onder pannen zadeldak met in rechterzijgevel drie negenruitsschuifvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)