Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Weltevreden in Vught

Woonhuis

Boxtelseweg 26
5261NE Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Huize Weltevreden

Huize "Weltevreden". Gepleisterd, vroeg 19e eeuws dubbel pand, bestaande uit: -een zuidelijk, drie vensterassen breed, bouwblok met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak; gevels afgesloten met geprofileerde kroonlijst; op de begane grond vensters met 8-ruits schuiframen en blinden; op de verdieping vensters met 6-ruits schuiframen en blinden; in het midden van de voorgevel een brede dubbele deur met fraai snijlicht, het geheel omsloten door gecanneleerde pilasters afgedekt door kroonlijst met tandlijst. -een wat lager noordelijk, vier vensterassen breed, bouwblok met hoekschoorstenen voorzien van afdekplaat en op het midden van het dak een klokkestoeltje voor een luidklok; gevels afgesloten met geprofileerde kroonlijst, op de begane grond en verdieping vensters met 6-ruitsschuiframen en blinden; in de voorgevel aan de zuidzijde een smalle deur met snijlicht en daarboven op de verdieping een rond venster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46999
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Weltevreden in Vught

Woonhuis is gelegen in een park in landschappelijke stijl langs de Glorieuxlaan

Glorieuxlaan 2
Vught
Inleiding Het WOONHUIS is gelegen in een park in landschappelijke stijl langs de Glorieuxlaan. Het pand, dat dienst deed als de woning van ..

Huize Bergen: landhuis

Glorieuxlaan 1
Vught
Inleiding Het LANDHUIS "Huize Bergen" is gelegen in een park in landschappelijke stijl, op de hoek van de Boxtelseweg en de Glorieuxlaan. H..

Huize Bergen: koetshuis

Glorieuxlaan 1
Vught
Inleiding Het KOETSHUIS behorend bij het landhuis "Huize Bergen" is gelegen langs de Glorieuxlaan, rechts van de ingang tot het park. Het g..

Landhuis Roucouleur

Glorieuxlaan 4
Vught
Inleiding Het LANDHUIS "Roucouleur" is gelegen in een park in landschappelijke stijl langs de Glorieuxlaan. Dit landgoed stond vroeger beke..

Villa Leeuwenhof

St.-Michielsgestelseweg 1c
Vught
Inleiding De VILLA "Leeuwenhof" is gelegen in een grote landschappelijke tuin met oude bomen langs de St.Michielsgestelseweg. Deze villa, v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)