Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vakwerkhuis in Vaals

Boerderij

Rarenderstraat 63
6291NC Vaals
Limburg

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Vakwerkhuis

Binnen het beschermde dorpsgezicht Raren gelegen, uit de 19e eeuw daterend VAKWERKHUIS op rechthoekige plattegrond, met verdieping en onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak (nok/straat) met afhang aan de achterzijde. De voorgevel is omstreeks 1900 voorzien van een klamp in schoon metselwerk met gepleisterde plint, van een getoogde paneeldeur en van getoogde 6-ruits vensters op de begane grond (twee) en de verdieping (drie). Het vakwerk heeft met baksteen gevulde vakken en donker stijl- en regelwerk. Vanwege de constructie, de gaafheid en de samenhang met Rarenderstraat 65 en het omringende beschermde dorpsgezicht een goed en representatief voorbeeld van 19e eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46963
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vakwerkhuis in Vaals

Vakwerkboerderij

Rarenderstraat 65
Vaals
Binnen het beschermde dorpsgezicht Raren gelegen, deels 18e, deels 19e eeuwse VAKWERK-BOERDERIJ met lage verdieping, op L-vormige plattegron..

Vakwerkhoeve in haakvorm

Rarenderstraat 57
Vaals
Vakwerkhoeve in haakvorm, XVIII; het woonhuis met verdieping en schilddak met geschoord overstek aan de voorzijde.

Vakwerkhuis

Rarenderstraat 71
Vaals
Vakwerkhuis, XVII blijkens Andreaskruizen; met verdieping en zadeldak met geschoord overstek; gedeeltelijk in baksteen vernieuwd. Aangebouwd..

Huis van vakwerk met andreaskruizen

Rarenderstraat 73
Vaals
Huis van vakwerk met Andreaskruizen, XVII A, afgedekt met een zadeldak; de verdieping aan de korte zijde overkraagd op schoren. Vakwerkschuu..

Vakwerkhuis

Meelenbroekerweg 5
Vaals
Binnen het beschermde dorpsgezicht Raren gelegen, uit de 18e eeuw daterend vakwerkhuis met verdieping, op rechthoekige plattegrond en onder ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)