Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blokvormig pand, onderkelderd en met verdieping onder omlopend pannen schilddak met dakkapellen in Utrecht

Woonhuis

Nieuwekade 17
3511RV Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Blokvormig pand, onderkelderd en met verdieping onder omlopend pannen schilddak met dakkapellen

Midden 19e eeuws, blokvormig pand, onderkelderd en met verdieping onder omlopend pannen schilddak met dakkapellen; in het midden voorzien van een ingang met eenvoudige omlijsting, en voorts is de voorgevel voorzien van schuifvensters zonder roedeverdeling, waarvan de onderkanten aansluiten op doorlopende cordonlijsten, en afgesloten door een omlopende kroonlijst met tandlijst. De rechterzijgevel - eertijds tussengevel - is blind, de achtergevel gepleisterd. Te linkerzijde aangebouwd een laag koetshuis, geheel gepleisterd, onder afgeplat zadeldak met een door vier rondboogvormig afgesloten vensters en deuren onderbroken cordonlijst, en afgesloten met een rechte gootlijst. Twee panden, deeluitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsaanleg ter plaatse van de v.m. stadswallen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46947
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blokvormig pand, onderkelderd en met verdieping onder omlopend pannen schilddak met dakkapellen in Utrecht

Pand met gebogen voorgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met mansardekap

Weerdsingel W.Z. 66
Utrecht
Pand met gebogen voorgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met mansardekap. Een opmerkelijk voorbeeld uit..

EKKO

Bemuurde Weerd W.Z. 3
Utrecht
Een voor zijn omgeving opvallend groot 18e eeuws pand bestaande uit drie bouwlagen met kap loodrecht op de straat en kelder onder het achter..

Huis, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap met de nok loodrecht op de straat

Bemuurde Weerd W.Z. 6
Utrecht
Diep 17e eeuws huis, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap met de nok loodrecht op de straat. De Bemuurde Weerd is een in de ..

woonhuis

Bemuurde Weerd O.Z. 14
Utrecht
Inleiding Een woonhuis gebouwd in 1898, mogelijk op de fundamenten van een ouder huis gezien de traditionele opzet van voorhuis, binnenplaa..

Herenhuis

Bemuurde Weerd O.Z. 19bis
Utrecht
Omschrijving In oorsprong ouder pand, in 1886 verbouwd tot HERENHUIS in neo-renaissancestijl, gelegen aan de Bemuurde Weerd, op rechthoekig..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)