Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Blokvormig pand, onderkelderd en met verdieping onder omlopend pannen schilddak met dakkapellen in Utrecht

Nieuwekade 17
3511RV Utrecht

Bouwjaar: midden 19e eeuw

Beschrijving van Blokvormig pand, onderkelderd en met verdieping onder omlopend pannen schilddak met dakkapellen

Midden 19e eeuws, blokvormig pand, onderkelderd en met verdieping onder omlopend pannen schilddak met dakkapellen; in het midden voorzien van een ingang met eenvoudige omlijsting, en voorts is de voorgevel voorzien van schuifvensters zonder roedeverdeling, waarvan de onderkanten aansluiten op doorlopende cordonlijsten, en afgesloten door een omlopende kroonlijst met tandlijst. De rechterzijgevel - eertijds tussengevel - is blind, de achtergevel gepleisterd. Te linkerzijde aangebouwd een laag koetshuis, geheel gepleisterd, onder afgeplat zadeldak met een door vier rondboogvormig afgesloten vensters en deuren onderbroken cordonlijst, en afgesloten met een rechte gootlijst. Twee panden, deeluitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsaanleg ter plaatse van de v.m. stadswallen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)