Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak met schild aan linkerzijde in Utrecht

Woonhuis

Van Asch van Wijckskade 18
3512VP Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand, gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak met schild aan linkerzijde

Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak met schild aan linkerzijde, uitgevoerd in streng neo-classicistische trant. Beneden diepterugliggende schuifvensters, in het midden de ingang met geprofileerde omlijsting, op de verdieping drie T-vensters met geprofileerde omlijsting, met daarboven de tweedelige, verdiepte mezzaninovensters, voorts tussen de verdiepingen cordonlijsten, en een omlopende gegroefde kroonlijst. De achtergevel bevat verder eveneens verdiepte, tweedelige mezzanino vensters en cordonlijsten. Pand, als gedeelte van een middenpaviljoen deeluitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsaanleg ter plaatse van de v.m. stadswallen van kenmerkende streng-neoclassicistische architectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46940
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak met schild aan linkerzijde in Utrecht

Pand met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak

Van Asch van Wijckskade 17
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak, uitgevoerd in st..

Pand (thans niet gepleisterd), met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak

Van Asch van Wijckskade 16
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand (thans niet gepleisterd), met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt ..

Rechthoekig hoekblok

Van Asch van Wijckskade 19
Utrecht
Rechthoekig hoekblok; onderdeel van gebouwen 21-23-25 langs de Asch van Wijckkade gelegen. Stadsuitbreiding onder architecten J.D.Zocher's e..

Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak

Van Asch van Wijckskade 15Bis
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadel..

Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt, flauwhellend zadeldak met schild aan rechterzijde

Van Asch van Wijckskade 15
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt, flauwhellend zadel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)