Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-rompboerderij met woonhuis onder afgewolfd zadeldak en schuur onder rieten schilddak in Langelo

Boerderij

Hoofdweg 15
9333PA Langelo (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1875


Beschrijving van Kop-rompboerderij met woonhuis onder afgewolfd zadeldak en schuur onder rieten schilddak

Omschrijving Wat betreft materiaalgebruik en detaillering traditionele laat 19e-eeuwse (ca. 1875) BOERDERIJ van het kop-romptype. Het uit baksteen opgetrokken woonhuis wordt gedekt door een afgewolfd zadeldak met geglazuurde golfpan; twee schoorstenen; eenvoudige goot op klossen; kelderramen met diefijzers; lichtgetoogde zesruits schuiframen, tweeruits zolderramen. De schuur wordt gedekt door een rieten schilddak met uilebord aan voorzijde; voorgevel met inrijdeur waarnaast een gietijzeren rondvenster; voor het overige getoogde vierruits stalramen, stal- en (deels tot raam verbouwde) mestdeuren. Waardering Boerderij van architectuurhistorisch, typologisch en stedebouwkundig belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 469391
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-rompboerderij met woonhuis onder afgewolfd zadeldak en schuur onder rieten schilddak in Langelo

Kop-rompboerderij, bijschuur

Hoofdweg 15
Langelo (Gemeente Noordenveld)
Omschrijving Deels uit baksteen, deels uit gerabatte houten delen opgetrokken BIJSCHUUR onder rietgedekt aan een zijde doorgetrokken schild..

Instuif De Instuif

Langeloerweg 17
Norg (Gemeente Noordenveld)
Inleiding In de bossen gelegen in 1933 gebouwd vakantiehuis naar ontwerp van architect E. Rozema uit Appingedam. Oorspronkelijk bedoeld al..

Nijenhof

Langeloërweg 44
Norg (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Vrijstaand WOONHUIS, ontworpen in 1936 door J. Krook uit Dalen voor burgemeester J. Tonckens. Bij het huis, dat een goed voorbee..

De Vennen

Hoofdweg 16
Steenbergen (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Als LANDHUIS gebouwd in 1936-1937 in typerende Interbellum Architectuur in opdracht van de heer J.B. Bruins (arts te Roden) en o..

Café 't Hart van Lieveren

Centrum 2
Lieveren (Gemeente Noordenveld)
Inleiding Voormalige BOERDERIJ met in 1890 toegevoegd CAFE, het geheel gebouwd in een ambachtelijk-decoratieve baksteen-architectuur. Inmi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kop-rompboerderij met woonhuis onder afgewolfd zadeldak en schuur onder rieten schilddak in Langelo