Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak in Utrecht

Woonhuis

Van Asch van Wijckskade 17
3512VP Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak

Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak, uitgevoerd in streng neo-classicistische trant. Beneden twee diepterugliggende schuifvensters zonder roedenverdeling, in het midden de ingang, gekoppeld, met geprofileerde omlijsting, op de verdieping drie T-vensters met geprofileerde omlijsting, met daarboven de tweedelige, diepterugliggende mezzaninovensters, voorts tussen de verdiepingen cordonlijsten en een gegroefde kroonlijst. De achtergevel bevat eveneens verdiepte, tweedelige mezzaninovensters en cordonlijsten en een gegroefde kroonlijst. Pand, als gedeelte van een middenpaviljoen deeluitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsaanleg ter plaatste van de v.m. stadswallen van kenmerkende streng-neoclassicistische architectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46939
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak in Utrecht

Pand, gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak met schild aan linkerzijde

Van Asch van Wijckskade 18
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak met..

Pand (thans niet gepleisterd), met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak

Van Asch van Wijckskade 16
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand (thans niet gepleisterd), met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt ..

Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak

Van Asch van Wijckskade 15Bis
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadel..

Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt, flauwhellend zadeldak met schild aan rechterzijde

Van Asch van Wijckskade 15
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt, flauwhellend zadel..

Rechthoekig hoekblok

Van Asch van Wijckskade 19
Utrecht
Rechthoekig hoekblok; onderdeel van gebouwen 21-23-25 langs de Asch van Wijckkade gelegen. Stadsuitbreiding onder architecten J.D.Zocher's e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)