Boschlust in Westervelde

Hoofdweg 7
9337PA Westervelde (gemeente Noordenveld)

Beschrijving van Boschlust

Omschrijving BOERDERIJ annex voormalig CAFE met doorrit uit omstreeks 1900, gebaseerd op het kop-romptype en wat betreft materiaalgebruik en detaillering traditioneel vormgegeven. Voorhuis opgetrokken in baksteen en gedekt door een afgewolfd schilddak met blauwe, geglazuurde golfpan. In de voorgevel een portiek met gepaneelde deur met bovenlicht; lichtgetoogde zesruits schuiframen en vierruits openslaande zolderramen; scheef ingezette inrijdeur. Kelderraam met diefijzers in oostelijke gevel. Opmerkelijk is de doorrit met inrijdeuren met ruitvormig bovenlicht, waartoe aan westelijke zijde de gevel is afgeschuind. Het schuurgedeelte wordt gedekt door een rieten afgewolfd zadeldak met enkele rijen pannen onderlangs; staldeuren en overwegend gietijzeren vierruits stalramen. Waardering Boerderij annex voormalig cafe van belang als hoofdelement van het boerderijcomplex Boschlust. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)