Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak in Utrecht

Woonhuis

Van Asch van Wijckskade 15 Bis
3512VP Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak

Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak, uitgevoerd in streng neo-classicistische trant. De benedenverdieping bevat diepterugliggende T-vensters en een ingang met geprofileerde omlijsting, op de verdieping vier schuifvensters zonder roedeverdeling, met geprofileerde omlijsting, met daarboven de tweedelige, diepterugliggende mezzaninovensters en voorts tussen de verdiepingen cordonlijsten en afgesloten met een gegroefde kroonlijst, evenals de achtergevel, die voorts tweedelige, diepterugliggende mezzaninovensters bevat. Pand, als gedeelte van een middenpaviljoen deeluitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsaanleg ter plaatse van de v.m. stadswallen, van kenmerkende streng-neoclassicistische architectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46937
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak in Utrecht

Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt, flauwhellend zadeldak met schild aan rechterzijde

Van Asch van Wijckskade 15
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt, flauwhellend zadel..

Pand (thans niet gepleisterd), met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak

Van Asch van Wijckskade 16
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand (thans niet gepleisterd), met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt ..

Pand met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak

Van Asch van Wijckskade 17
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak, uitgevoerd in st..

Pand, gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak met schild aan linkerzijde

Van Asch van Wijckskade 18
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak met..

'Het huis met het ijzeren hek'

Breedstraat 76
Utrecht
"Het huis met het ijzeren hek" omstreeks 1700. Langwerpig rechthoekig pand. Rechte kroonlijst. Schilddak met goede schoorsteen. Eenvoudig 18..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)