Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak in Utrecht

Woonhuis

Van Asch van Wijckskade 6 A
3512VN Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak

Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak, uitgevoerd in streng neo-classicistische trant. De gevel aan de Van Asch van Wijckskade bevat beneden diepterugliggende schuifvensters (zonder roedenverdeling) en dito ingangsdeuren, gekoppeld, met geprofileerde omlijsting, in het midden, op de verdieping zelfde vensters, doch voorzien van een omlijsting, de tweedelige mezzaninovensters terugliggend. Kop- en achtergevel in vrijwel dezelfde trant, met omlopende cordonlijsten en gegroefde kroonlijst. Pand, als hoekpaviljoen deel uitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsaanleg ter plaatse van de v.m. stadswallen van kenmerkende streng-neoclassicistische architectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46933
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak in Utrecht

Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend zadeldak

Van Asch van Wijckskade 7
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend zadeldak, uitgevoerd in ..

Blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak

Van Asch van Wijckskade 6
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen g..

Pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend zadeldak

Van Asch van Wijckskade 8
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend zadeldak, uitgevoerd in ..

Huis met ingezwenkte gevel

Lange Lauwerstraat 32
Utrecht
Van oorsprong middeleeuws huis met een ingezwenkte topgevel met houten kroonlijst uit de eerste helft van de 19e eeuw. Het pand bestaat uit ..

Watertoren (Lauwerhof)

Lauwerhof 29
Utrecht
Lauwerhof 29 Inleiding Binnen het bouwblok van Predikherenstraat, Breedstraat, Lange- en Korte Lauwerstraat gesitueerde eerste Utrechtse ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)