Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Langgerekt pand, vrijwel geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak in Utrecht

Van Asch van Wijckskade 2
3512VM Utrecht

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw 1825 tweede kwart 19e eeuw
Architect: J.D. Zocher

Beschrijving van Langgerekt pand, vrijwel geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak

Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend langgerekt pand, vrijwel geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak, uitgevoerd in streng-neoclassicistische trant, beneden resteren nog enkele diepterugliggende schuifvensters, voorts bezit de voorgevel diepterugliggende, tweedelige mezzaninovensters, alsmede cordonlijsten, de gevels worden afgesloten door een omlopende, gecorniste gegroefde kroonlijst. Meerdere woningen omvattend pand, als middenpaviljoen deeluitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsuitleg ter plaatse van de v.m. stadswallen,van kenmerkende streng-neoclassicistische architectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)