Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brouwerij: woonhuis in Hilvarenbeek

Woonhuis

Vrijthof 20
5081CB Hilvarenbeek
Noord Brabant


Beschrijving van Brouwerij: woonhuis

Het poortgedeelte sluit aan tegen de zijgevel van een kleine teruggerooide rechthoekige aanbouw van het WOONHUIS; deze aanbouw kent een bouwlaag onder zadeldak met gesmoorde pannen belegd; aan de Vrijthof-zijde kent deze aanbouw een tweelicht onder gebogen bovendorpel; in de gepleisterde zijgevel een rechthoekig venster met kruisroede; de goot is geplaatst op een gemetselde muizentand; diverse staafankers in de zijgevel. Het eigenlijke woonhuis, een zgn. Kempisch verdiepingshuis, eveneens op rechthoekige plattegrond, en met twee bouwlagen, waarvan de voorzijde hoog, en de achterzijde laag is, is gedekt door een zadeldak waarop gesmoorde pannen; tegen de achtergevel een lage diepe aanbouw. De gevel kent een symmetrische indeling waarin de deur met bovenlicht in het midden en aan beide zijden twee schuifvensters met glas-in-lood in de bovenlichten; op de verdieping vijf stolpvensters met glas-in-lood in de bovenlichten; geprofileerde gootlijst; in de linker zijgevel (die maar voor een deel vrij staat) een smal venster met glas-in-lood bovenlicht op de b.g., en op de verdieping een schuifraam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 469281
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brouwerij: woonhuis in Hilvarenbeek

Brouwerij

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
De BROUWERIJ heeft een rechthoekige plattegrond met daarop een bouwlaag, en is gedekt door een met rode pannen belegd zadeldak; de zijgevel ..

Brouwerij: Inventaris

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
Voorts is aan INVENTARIS aanwezig: twee kroonkurkmachines (een met elektrische aandrijving en een met voetaandrijving), aluminiumafsluitappa..

Brouwerij: stookruimte

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
Tegen de linker zijgevel van de brouwerij bevindt zich een gecementeerde lagere aanbouw - de STOOKRUIMTE - geplaatst onder zadeldak met de n..

Brouwerij: muur met hoge poort

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
De brouwerij is door middel van een muur met hoge POORT en een tweede muur verbonden met het woongedeelte; de lage muur is gecementeerd aan ..

Nederlands Hervormde Kerk

Vrijthof 22
Hilvarenbeek
N.H. Kerk, in 1809 gebouwd in gemengd klassicistisch- neogotische trant naar ontwerp van L. van Heijst; bakstenen zaalkerk met 3/8 sluiting ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brouwerij: woonhuis in Hilvarenbeek

Foto's (22)

Alle 22 foto's weergeven