Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brouwerij: muur met hoge poort in Hilvarenbeek

Overig

Vrijthof 20
5081CB Hilvarenbeek
Noord Brabant


Beschrijving van Brouwerij: muur met hoge poort

De brouwerij is door middel van een muur met hoge POORT en een tweede muur verbonden met het woongedeelte; de lage muur is gecementeerd aan de zijde van de St. Sebastiaanstraat, en net als de hoge poort in schoon metselwerk aan de Vrijthof-zijde; de poort bezit een boogvormige ingang met dubbele houten deur, twee hoog oprijzende penanten met kepervormig einde waartussen een ezelsrug; de poort heeft links tot de hoek een recht aansluitend muurdeel, en rechts een muurdeel dat in een knik ten opzichte van de poort is geplaatst; beide delen zijn eveneens voorzien van een ezelsrug. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 469280
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brouwerij: muur met hoge poort in Hilvarenbeek

Brouwerij

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
De BROUWERIJ heeft een rechthoekige plattegrond met daarop een bouwlaag, en is gedekt door een met rode pannen belegd zadeldak; de zijgevel ..

Brouwerij: Inventaris

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
Voorts is aan INVENTARIS aanwezig: twee kroonkurkmachines (een met elektrische aandrijving en een met voetaandrijving), aluminiumafsluitappa..

Brouwerij: stookruimte

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
Tegen de linker zijgevel van de brouwerij bevindt zich een gecementeerde lagere aanbouw - de STOOKRUIMTE - geplaatst onder zadeldak met de n..

Brouwerij: woonhuis

Vrijthof 20
Hilvarenbeek
Het poortgedeelte sluit aan tegen de zijgevel van een kleine teruggerooide rechthoekige aanbouw van het WOONHUIS; deze aanbouw kent een bouw..

Nederlands Hervormde Kerk

Vrijthof 22
Hilvarenbeek
N.H. Kerk, in 1809 gebouwd in gemengd klassicistisch- neogotische trant naar ontwerp van L. van Heijst; bakstenen zaalkerk met 3/8 sluiting ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brouwerij: muur met hoge poort in Hilvarenbeek