Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vakwerkschuur in Vasse

Boerderij

Hooidijk 35
7661RA Vasse (gemeente Tubbergen)
Overijssel

Bouwjaar: eind 19e of begin 20e eeuw


Beschrijving van Vakwerkschuur

Mooi aan een zandweg tussen hoog geboomte gelegen eind 19e-/begin 20e-eeuwse oosttwentse VAKWERKSCHUUR. De schuur vormt een geheel met de aan de overzijde van de zandweg gelegen eveneens beschermde eind 19e-/begin 20e-eeuwse boerderij Hooidijk 35. Grote schuur bestaande uit houtconstructie met ankerbalkgebintstellen en baksteenvullingen, gedekt door een vrij hoog opgaand met pannen belegd zadeldak tussen twee met hout beschoten topgevels met aan de achterzijde overstek en aan de voorzijde overstek en hooiluik; windveren; gesneden stiepelteken; vlechtingen langs de geveltoppen; spatlijst. De voorgevel uitgerust met teruggeplaatste dubbele opgeklampte inrijdeuren, te weerszijden waarvan de staldeuren; de zesruitsvensters niet oorspronkelijk. De achtergevel op dezelfde wijze uitgerust, de inrijdeuren echter niet teruggeplaatst. In de zijgevel opgeklampte staldeuren en vierruitsstalramen. Grote eind 19e-/begin 20e-eeuwse vakwerkschuur van belang wegens de mooie ligging, de traditionele oosttwentse architectonische vormgeving en de relatie tot de eveneens beschermde ertegenover gelegen boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46927
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vakwerkschuur in Vasse

Oosttwentse boerderij met schuur

Hooidijk 35
Vasse (Gemeente Tubbergen)
Mooi aan een zandweg tussen hoog geboomte gelegen eind 19e-/begin 20e-eeuwse traditionele oosttwentse BOERDERIJ. De boerderij vormt een gehe..

Erve Scholte. Schaapskooi van vakwerk met deels baksteen- deels leemvulling. Topgevels met stro bekleed

Hooidijk 49
Hezingen (Gemeente Tubbergen)
Erve Scholte. Schaapskooi van vakwerk met deels baksteen- deels leemvulling. Topgevels met stro bekleed.

Molen van Frans

Oosteriksweg 26
Mander (Gemeente Tubbergen)
Waterradmolen "van Frans" in 1870 vernieuwd. Beide in elkaars nabijheid gelegen molens aan e Mosbeek vormen een uniek complex, dat ook lands..

Molen van Bels

Bergweg 9
Mander (Gemeente Tubbergen)
Waterradmolen "van Bels" met woning en bedrijfsgebouwen, grotendeels in vakwerk opgetrokken, omstreeks 1830. Het complex is kortgeleden gere..

Vakwerkboerderij met houten topgevel boven de baander

Denekamperweg 225
Vasse (Gemeente Tubbergen)
Vakwerkboerderij met houten topgevel boven de baander.

Kaart & Routeplanner